Actorul Alexandru Lulescu a murit, la câteva zile după ce a împlinit 90 de ani. Cum și-a presimțit sfârșitul

 Borcilă Andreea
.

Alexandru Lulescu a murit, la vârsta de 90 de ani. Marele actor al teatrului românesc s-a stins din viață, în azilul unde era îngrijit, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Cu doar câteva zile înainte, Alexandru Lulescu și-a serbat ziua de naștere. Cu o zi înainte însă actorul și-a presimțit sfârșitul.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cineastul Alexandru Lulescu s-a stins din viață vineri, 17 iunie, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Marele actor va fi depus, astăzi, la Teatru Național și înmormântat la cimitirul Bellu. El și-a sărbătorit onomastica pe data de 1 iunie, chiar de Ziua Internațională a Copilului.

alexandru-lulescu-1alexandru-lulescu-1

Alexandru Lulescu se număra printre cei mai longevivi actori de la noi din țară, având o activitate de 70 de ani pe scena teatrului. Totodată, a avut nenumărate apariții în film și pe micul ecran. Prima dată când a apărut pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase s-a întâmplat în anul 1952. De atunci și până acum, a jucat ani la rând în același loc și a format un cuplu cu alt mare actor, Nicu Constantin.

Citește și: Alexandru Lulescu, îngrijorat pentru nașul Alexandru Arșinel, bolnav de COVID-19:”Sper să treacă peste”

Citește și: Amintiri cu Puiu Călinescu, povestite de Aurelian Temișan și Alexandru Arșinel:”Râdeam de ne tăvăleam”

Citește și: Andreea Tonciu a ajuns de urgență la spital, în toiul nopții:„Nu am scăpat de una, dau de alta'

Citește și: Teo Trandafir a fost cerută de soție contra unei sume uriașe de bani:”Erau împachetați în țiplă”

Alexandru Lulescu a murit, la vârsta de 90 de ani

Marele actor a făcut parte din Generația de Aur, jucând alături de Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu, Stela Popescu și Nicu Constantin. Alexandru Lulescu a avut ultima sa apariție pe scenă chiar de ziua lui, pe 1 iunie 2019. Ulterior, din cauza pandemiei, a locuit alături de familie, apoi a fost dus într-un centru de bătrâni, unde a primit îngrijiri de specialitate. El s-a stins din viață, la vârsta de 90 de ani, la câteva zile după ce și-a serbat onomastica. Fostul președinte al României, Ion Iliescu, i-a oferit lui Alexandru Lulescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului', în 2004.

Actorul și-a presimțit sfârșitul

Marele actor a presimțit că ceva se va întâmpla, așadar, cu o zi înainte să moară, a cerut să vină un preot pentru a fi împărtășit. Starea de sănătate a marelui Alexandru Lulescu nu era una foarte bună, iar acesta se aștepta să moară în orice moment. Din păcate, a doua zi după împărtășanie, Alexandru Lulescu a murit în urma unui atac cerebral. Trupul lui va fi depus astăzi la Teatrul Național din Capitală și înmormântat la Cimitirul Bellu.

Colegul său de breaslă, Vasile Muraru, a transmis câteva gânduri, fiind vizibil marcat de tragedia de astăzi. Prietenul său s-a stins din viață, la vârsta de 90 de ani:

„O inimă bună a încetat să mai bată… Un mare artist de revistă s-a ridicat la cer… Rămânem cu amintirea splendidelor momente trăite împreună, pe scena Teatrului Tănase… Iată-l aici pe Alexandru Lulescu, omagiat în cadrul primei ediții a Galelor Savoy, anul trecut, în luna octombrie… Avea să fie ultima sa apariție scenică…O ieșire din scenă, demnă de un Campion! Cu nesfârșite aplauze, cu flori și cu multă, multă recunoștintă declarată… Rămas bun, nea Lulu! 🖤 Sincere condoleante familiei! Dumnezeu să-l odihnească in pace!', a scris el în postarea de pe Facebook.

Mesajul Teatrului Tănase, de ziua de naștere a actorului

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Teatrului de Revistă îl felicitau pe Alexandru Lulescu cu ocazia zilei de naștere și îl numeau „cel mai longeviv actor' al teatrului. „La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește… 90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase', în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021, au scris reprezentanții instituției pe Facebook.

Sursă foto: Facebook, Vasile Muraru, Colecția Marilor Actori

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton