A murit Tina Turner. Celebra artistă avea 83 de ani: "Lumea pierde o legendă a muzicii și un model"

 Dumitrache Laura
.

A murit Tina Turner. Celebra artistă Tina Turner s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, în casa sa din Elveția. Tine Turner s-a născut la 26 noiembrie 1939, în Nutbush din statul american Tennessee. Viața ei s-a schimbat după ce l-a întâlnit pe solistul Kings of Rhythm, Ike Turner.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Îndrăgita artistă Tina Turner a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Vestea tristă a fost anunțată de apropiații cântăreței. „Tina Turner, Regina Rock’n’Roll-ului a murit în liniște astăzi, la vârsta de 83 de ani după o boală lungă, în locuința ei din Kusnacht, în apropiere de Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model'.

tina turner a murittina turner a murit

Anunțul șocant al morții artistei a fost făcut de către purtătorul său de cuvânt. Tina Turner va rămâne o legendă a lumii muzicii, iar milioane de oameni vor deplânge moartea artistei. De-a lungul anilor, Tina Turner a lansat melodii care vor rămâne veșnic în amintirea fanilor săi.

Citește și:Tina Turner, o viață mai grea decât ne-am fi imaginat. A fost victima violenței și a abuzurilor din partea fostului soț: 'Simțeam în gură gustul de sânge'

Citește și:Tina Turner a fost victima unui soț abuzator: „Ike m-a dus la un sex show în noaptea nunții noastre'

Citește și:Fiul Tinei Turner s-a sinucis. Avea 59 de ani

Citește și:Cum arată Tina Turner, la 81 de ani: „Am trecut prin boli grave, dar le-am depășit”

Tina Turner a încetat din viață la vârsta de 83 de ani

Celebra Tina Turner, supranumită Regina Rock’n’Roll-ului a murit la vârsta de 83 de ani, în locuința sa din Elveția. Potrivit reprezentatului său, artista s-a stins din viață după o lungă boală, fără a oferi mai multe detalii referitoare la cauza decesului.

Tina Turner a fost o adevărată legendă a muzicii, iar melodiile sale răsună chiar și acum. Vedeta născută în SUA a fost una dintre cele mai apreciate artiste de muzică rock. Tina Turner a fost cunoscută și apreciată pentru carisma sa de pe scenă. „The Best, Proud Mary', „Private Dancer' și 'Whats Love Got to Do With It', sunt doar câteva dintre hit-urile sale devenite celebre.

Tina Turner, un nume de legendă al muzicii rock

Tina Turner, pe numele său real Anna Mae Turner, s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în orășelul Nutbush din statul american Tennessee. Pasionată de muzică încă de mică, Tina Turner mergea să asculte muzică la Club Manhattn din St. Louis, acolo unde l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul dela Kings of Rythim. Atunci, viața artistei s-a schimbat, devenind solista principală a trupei Kings of Rhythm.

Împreună cu Ike Turner a înregistrat piesa A fool in love, care a ajuns un hit in topurile din SUA. În anul 1962, Tina și Ike Turner s-au căsătorit, iar în anul 1977 au divorțat. Albumul River Depp-Mountain High a fost un mare succes în Europa, iar ultimele hituri ale lui Ike și Tina Turner au fost versiunea coperta a „Proud Mary' (1971) și „Nutbush City Limits' (1973) de la Creedence Clearwater Revival. Tina Turner l-a acuzat pe fostul ei soț de abuz fizic și infidelitate. În 1984, artista și-a lansat albumul solo de debut, Private Dancer, fiind un adevărat succes.

A câștigat trei premii Grammy, in special recordul anului și cea mai bună interpretare vocală feminină pentru „Whats Love Got to Do with It'. Și-a urmat succesul muzical cu un rol în filmul Mad Max Beyond Thunderdome și a continuat să facă turnee. După ce a locuit multi ani în Elveția, Turner a devenit cetățean elvețioan în anul 2013, iar la scurt a depus actele pentru a renunța la cetățenia ei americană.

Tina Turner a câștigat opt Premii Grammy

Tina Turner este artista care a intrat în Cartea Recordurilor, cu cele mai multe bilete vândute din concerte și are aproximativ 200 de milioane de lire rezultate din vânzări de discuri și a câștigat Opt Premii Grammy. Deși s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate, dar și cu multe traume în familie, Tina Turner și-a păstrat întotdeauna zâmbetul pe buze.

Tina Turner s-a retras din muzică în urmă cu 13 ani, iar de atunci s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate. Regretata artistă era activă pe rețelele de socializare, acolo unde își ținea fanii la curent cu tot ce se întâmplă nou în viața ei.

Tine Turner a fost diagnosticată cu cancer

În anul 2013, Tina Turner s-a căsătorit cu Erwin Bach, iar ulterior a suferit un atac cerebral ușor. Artista a fost nevoită să învețe să meargă din nou, iar trei ani mai târziu, a fost diagnosticată cu insuficiență renală și cancer intestinal. Cântăreața s-a vindecat de cancer după ce medicii i-au extirpat o parte din intestine, dar problemele renale s-au agravat. Soțul ei, producătorul muzical german Erwin i-a donat un rinichi, iar operația de transplant s-a încheiat cu bine.  

„Am 80 de ani. Ce crezi? Cum mă gândeam că o să fiu la 80 de ani? Nu aşa. Arăt bine. Mă simt bine. Am trecut prin boli grave, dar le-am depășit. E ca și cum aș avea o a doua şansă în viaţă, a declarat Tine Turner în urmă cu trei ani.

Sursa foto: Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton