Thierry Mugler a murit duminică, la vârsta de 73 de ani. Conform agentului său, Jean-Baptiste Rougeot, moartea faimosului designer care a dominat lumea modei în anii 1980 a fost una naturală.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Thierry Mugler, designerul care a dominat lumea modei în anii 1980, a murit la vârsta de 73 de ani. Cu imensă tristeţe vă informăm despre decesul domnului Manfred Thierry Mugler, survenit duminică, 23 ianuarie 2022′, a fost comunicatul publicat pe contul de Facebook oficial al designerului.
Thierry Mugler a murit la 73 de ani
Potrivit lui Jean-Baptiste Rougeot, agentul faimosului designer, moartea lui Thierry Mugler s-a produs pe neaşteptate. Creatorul francez lucra la mai multe proiecte şi urma să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii, a spus el.
Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă, Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.
Cine a fost Thierry Mugler
Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă,Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler, scrie Agerpres.
Creaţiile sale structurate şi sofisticate s-au impus rapid. Ele s-au remarcat printr-o eleganţă sofisticată, o modă ce exacerba formele femeilor: umeri accentuaţi din căptuşeală, decolteuri adânci, talie îngustă şi şolduri pline. Taioarele sale poartă, la rândul lor, marca sa inconfundabilă.
Cu o înclinaţie naturală spre regie, Thierry Mugler a organizat prezentări publice spectaculoase ale creaţiilor sale.
„Întotdeauna am crezut că moda nu este suficientă de una singură şi că trebuie să fie prezentată într-un mediu muzical şi teatral', spunea adesea Thierry Mugler, fost dansator.
Citește și: A murit Corneliu „Bibi' Ionescu, fondatorul trupei Sfinx. Avea 76 de ani
Citește și: Ce afacere i-a adus Oanei Zăvoranu profit de 1 milion de euro în 2021: „Bani curați'
Citește și: Andreea Tonciu, luată cu targa de medici, la Survivor 2022. Ce s-a întâmplat cu ea, după ce a leșinat
„Dansul m-a învăţat multe despre postură, organizarea hainelor, importanţa umerilor, postura capului, jocul şi ritmul picioarelor', declara creatorul francez.
„Podiumurile de astăzi sunt o continuare a ceea ce a inventat Mugler. Colecţiile erau pretexte pentru prezentări de modă', îşi amintea Didier Grumbach, fost preşedinte director general al companiei Thierry Mugler.
„Măsura mea este excesul'
Mugler avea spectacolul în sânge: pentru a zecea aniversare a casei sale, în 1984, a organizat prima prezentare publică de modă din Europa, la Zenith, în faţa a 6.000 de oameni, ca un concert rock. Biletele au fost vândute cu 178 de franci (27 de euro). Defilarea, sub semnul liturgicului, divinului şi misticismului, s-a desfăşurat pe un podium de 35 de metri. A controlat, ca de obicei, totul, de la recuzită la coloana sonoră. „Măsura mea este excesul', spunea Mugler.
S-a lansat, de asemenea, şi în lumea parfumerie, celebrul său parfum „Angel' bucurându-se de un mare succes. Lansat în 1992, în colaborare cu Clarins,'Angel' a concurat pentru primul loc în vânzări miticul No5 al Casei Chanel.
În 2013 a creat spectacole muzicale la Paris şi Berlin. Cu „Mugler Follies' a intenţionat să zguduie arta spectacolelor de revistă folosind transformişti şi creaturi ambigue într-un uluitor „omagiu adus tuturor frumuseţilor'.
După ce a părăsit lumea modei, Thierry Mugler a împins arta metamorfozei până în punctul în care a devenit de nerecunoscut, atât la corp cât şi la faţă, recurgând la un culturism intensiv şi la operaţii estetice. În plus, a început să practice meditaţia şi yoga.
„Cea dintâi urgenţă a fost să îmi revendic corpul, epuizat de anii mei de dans şi de croitorie, ca o renaştere, un mod de a şterge trecutul', explica el, asumând o „nouă casă pentru trup' şi cerând să fie numit Manfred T. Mugler.
În septembrie i-a fost dedicată o expoziţie la Muzeul de Arte Decorative din Paris cu titlul „Thierry Mugler, Couturissime', un proiect al Muzeului de Arte Frumoase din Montreal.
Foto: Profimedia