A murit Sorin Burtea de la TVR. Jurnalistul avea 67 de ani

 Cica Cristina
.

Jurnalistul TVR Sorin Burtea a încetat din viață la vârsta de 67 de ani. Omul de televiziune este cunoscut pentru numeroase emisiuni încă de dinainte de 1989.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Sorin Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti, iar numele său este strâns legat de Televiziunea Națională.

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea încă din 1976, pe când era student practicant. Pe parcursul a patru ani a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

Citește și: Lidia Buble și momentele dificile din viața ei. Cum le-a depășit și ce îi mai lipsește acum:„Singura dorință neîmplinită e pe cale să se îndeplinească'/ EXCLUSIV

În urmă cu 40 de ani, Burtea a fost angajat în Televiziunea Română, coordonând emisiuni importante, precum Reflector', Economia încotro?', Studioul economic', Ziua de mâine'.

„Un anunt trist la TVR International. A plecat spre cer, azi, luni, 3 august 2020, colegul nostru, Sorin Burtea, născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. A absolvit Facultatea de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. Despre activitatea sa, spunea: „Îmi plac confruntările faţă-n faţă cu invitaţi inteligenţi'.

Citește și: Masca de protecție devine obligatorie în București.Spațiile vizate de autorități

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

De atunci a lucrat în aceeaşi Redacţie, cea Economică, indiferent de numele avut.A fost redactor, redactor principal, realizator de emisiuni, redactor-şef cu delegaţie, redactor-şef adjunct, secretar general de redacţie, coordonator emisiuni economice.

Citește și: Karmen a organizat dublu eveniment:botezul și ruperea turtei. Noi imagini de la creștinarea Sofiei Maria Rossa

În 2005 a fost ales de salariaţi, membru în Consiliul de Administraţie al SRTV. În 2007 a fost reales pentru al doilea mandat. Din 2010, Sorin Burtea făcea parte dintr-un nou CA pentru a treia oară, iar în 2012 a fost ales tot de angajaţi, pentru a patra oară. Din 1990 până în 1997 a realizat şi coordonat emisiuni precum Reflector, Economia încotro?, Studioul economic, Ziua de mâine, care au adus cote de audienţă foarte mari pe fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.

Din 1992 până în noiembrie 1996, Sorin Burtea s-a implicat într-un alt proiect, cel legat de privatizarea industriei româneşti. În 2005 a coordonat campania Învinge apele! din emisiunea Interes general, de pe TVR 1, un proiect ambiţios promovat de TVR, o premieră în România, care a schimbat noţiunea de campanie socială. A fost pentru prima dată când o emisiune economică, Interes general, a devenit parte a unei campanii sociale, dar mai ales a fost pentru prima dată când s-a ştiut destinaţia fiecărui bănuţ şi produs oferite.

A fost moderatorul şi producătorul emisiunilor Interes general de la TVR 1, Investiţi în România! – Afaceri de succes de la TVR Internaţional şi moderatorul emisiunii Investiţi în România! – Euroeconomia, producător Cristina Leorenţ, difuzată la TVR Internaţional. Dumnezeu sa-l odihnească în pace și lumină!', se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook „Articolul VII'.

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton