La 85 de ani și bolnavă de cancer, Jane Fonda nu se teme de moarte: "Sunt pregătită"

 Dumba Gabriela
.

Jane Fonda anunța, în septembrie, că suferă de cancer, și chiar dacă s-a declarat optimistă cu privire la șansele de vindecare, actrița de 85 de ani spune că nu se teme de moarte. Jane Fonda susține că este pregătită să plece pentru că a avut o viață lungă și frumoasă, de care s-a bucurat din plin.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Jane Fonda a descris boala ei ca fiind „un cancer foarte uşor de tratat… aşa că mă simt foarte norocoasă'. Întrebată recent dacă se teme de moarte, Jane Fonda a spus că este realistă, în nici un caz nu și-a pierdut optimismul. Însă, actrița care va împlini 85 de ani în această lună este conștintă că există un inevitabil sfârșit.

90th Academy Awards Arrivals – LA, Los Angeles, United States – 03 Sep 202290th Academy Awards Arrivals – LA, Los Angeles, United States – 03 Sep 2022

Ce spune Jane Fonda despre moarte

Jane Fonda a făcut câteva mărturisiri răvășitoare la Entertainment Tonight. A spus că a început să conștientizeze că nu mai are mult, dar că este în ordine, este perfect împăcată cu asta:

'Nu mă tem să plec. Sunt pregătită. Am avut o viață minunată.'

Jane Fonda spune că ideea nu este să fie dramatică, ci doar realistă. Nu-și dorește moartea, însă e conștientă de sfârșitul inevitabil. Mai ales că în septembrie a fost diagnosticată cu cancer, limfom Non-Hodgkin.

„Am fost diagnosticată cu un limfom non-Hodgkin, (n. red. – un cancer al sistemului limfatic) „şi am început tratamentul prin chimioterapie’, a anunţat, pe contul său de Instagram, actriţa laureată a premiului Oscar.

„Este vorba despre un cancer complet vindecabil, 80% dintre oameni supravieţuiesc, motiv pentru care mă simt foarte norocoasă’, a adăugat ea.

Citește și: Când a aflat Anamaria Prodan că o înșală Reghe: „Vuia tot orașul, iar amanta râdea'

Citește și: Ce se întâmplă în viața amoroasă a Cristinei Dorobanțu și în ce relații a rămas cu fostul iubit: „Am învățat că dacă iubești și ești iubit ai totul’ / EXCLUSIV

În postarea sa, Fonda a spus că diagnosticul său a scos în evidenţă importanţa comunităţii pentru ea.

„Cancerul este un profesor şi sunt atentă la lecţiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanţa comunităţii. De a creşte şi de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri.

Iar cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – ne învaţă cu siguranţă importanţa adaptării la noile realităţi. Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista şi nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot', a scris Fonda.

Acum câteva luni, Jane Fonda spunea, la CBS Sunday Morning': 'Sunt mega conștientă că acum sunt mult mai aproape de moarte și nu mă deranjează atât de mult. Mă deranjează doar că trupul ăsta practic nu e al meu. Genunchii nu sunt ai mei, șoldurile nu sunt ale mele, umerii nu sunt ai mei. Mai sunt eu doar de la gât în sus.'

Jane Fonda urmează momentan un tratament pentru cancer

În septembrie, Jane Fonda anunța că va face 6 luni de chimioterapie, dar „nu va lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu pentru climă'.

În prezent, ea militează îndeosebi pentru cauze legate de mediu şi de încălzirea globală. În mesajul ei a subliniat şi rolul combustibililor fosili şi al pesticidelor în îmbolnăvirile oncologice.

„Trebuie să fac şase luni chimioterapie, suport bine tratamentele şi, credeţi-mă, nu voi lăsa ca toate acestea să-mi afecteze activismul meu în slujba mediului’, a promis ea.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton