5 ani fără Cristina Stamate. Actrița a murit după înmormântarea prietenei sale, Stela Popescu

 Dumba Gabriela
.

Pe 27 noiembrie 2022 se împlinesc 5 ani de la moartea actriței Cristina Stamate. Actrița a murit la o zi după înmormântarea prietenei sale, Stela Popescu. Luna noiembrie a anului 2017 a fost una dintre cele mai negre din istoria divertismentului românesc, două dintre cele mai iubite actrițe din România plecând din această lume: Stela Popescu și Cristina Stamate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Chiar în ziua în care fusese anunțată moartea Stelei Popescu, actrița Cristina Stamate era internată la spital de urgență, în urma unui infarct. Stela îi fusese mentor, colegă de cameră în turnee și confidentă. Și foarte rapid, din păcate, legătura lor specială a continuat și dincolo de moarte.

870978870978

Cristina Stamate a murit la patru zile după Stela Popescu

Cristina Stamate s-a stins din viaţă pe 27 noiembrie 2017, la 71 de ani, în urma unor probleme cardiace, la patru zile de când a închis ochii prietena ei, Stela Popescu. Cristina Stamate, cea numită „sufletul Teatrului de estradă”, o urma pe Stela în neființă.

Cristina Stamate fusese diagnosticată cu insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, iar în 2015 suferise o operație pe cord deschis. La două luni de la operaţie, Cristina Stamate urca pe scenă în spectacolul Vivat Revista!', dând dovadă de o putere interioară fabuloasă.

Citește și: Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, a transmis o scrisoare deschisă întregii lumi:'Acest război este purtat împotriva populației civile'

Citește și: „Degeaba am sănătate, dacă nu am familie’.Ce i-a spus fiica lui Nosfe mamei sale, la o lună după moartea artistului

Citește și: Ce decizie radicală a luat Paula Seling, după divorțul de Radu Bucura:'Fără să știm că vom regreta…'

Cristina Stamate a murit la 71 de ani. Ce spunea actrița despre moarte

„Am fost acolo, la limita dintre viață și moarte. Simțeam că nu pot să respir, că mă sufoc. Aveam pleurezie, apă la plămâni din cauza inimii. Și mă gândeam că o să mor și aveam nedumerirea că nu văd filmul vieții mele. Aveam indignarea comică a faptului că mi se întâmplă o moarte atipică, era diferit de ce citisem eu.

Stăteam în casă, că nu mă simțeam bine, dar nu am vrut să merg la spital, că eu aveam încredera că îmi trece. Nu am fost panicată. Apoi am chemat o prietenă, ea a chemat salvarea, m-au luat la spital.

A urmat operația. Cred că foarte multe lucruri se schimbă. Eu cred că ți se schimbă modul de a privi, importanța lucrurilor din jurul tău. Vrând nevrând, toate lucrurile devin neimportante în jurul tău’, declara Cristina Stamate.

Prima soție a lui Dem Rădulescu, legătură dincolo de moarte cu Stela Popescu și Cristina Stamate

În pofida faptului că între ele nu mai există legătură fizică, actrița încă își visează prietenele, care, spune, ea, îi transmit mesaje premonitorii. Paula Rădulescu, Stela Popescu și Cristina Stamate au avut o relație de prietenie care nu s-a pierdut nici dincolo de moarte…

„Le visez, fiecare îmi spune ceva. Cristina mă atenționează că o să-mi fie foarte rău dacă mă apropii prea tare de ea, dar ea nu stă de vorbă cu mine. Cu Stela ne visăm în lume multă, fiecare are treaba ei. Suntem la mese, la spectacol. Visele mele nu sunt legate de ceva particular, ci de teatru. De ceea ce ni se întâmpla înainte sau după. Știu că fiecare îmi spune că ceva o să se întâmple. A doua zi le aprind oricum o lumânare frumoasă, am un altar mic, le văd și vorbesc un pic. Lumina arde, arde și ne ține aproape cu sufletul.

Stela spunea, la un moment dat, după ce a murit soțul ei, Puiu Maximilian, ei, ce să mai fie, suntem oameni deștepți. Mori, la revedere. Viermișori, cum făcea ea cu hazul ei. Și iei ceva.. Sufletul care răsare și se duce în sus. Stela nu dădea doi bani pe nimic, nici pe ceremonii, pe înmormântare, pentru că știa ce se întâmplă cu cineva care nu mai are viață. Era foarte deșteaptă și o spunea în felul ei’, a spus Paula Rădulescu pentru impact.ro.

foto: teatrultanase.ro/antena3.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton