31 de ani de la moartea lui Freddie Mercury. Elton John: „Îşi pierduse vederea, corpul îi era plin de...”

 Dumba Gabriela
.

Astăzi, 24 noiembrie, se împlinesc 31 de ani de la moartea lui Freddie Mercury. Freddie Mercury a fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987. De altfel, apariţia sa în ultimul clip „These Are the Days of Our Lives' arată suferinţa gravă prin care trecea Freddie. Când a filmat videoclipul, se afla în ultima fază a bolii. Solistul Queen era afectat de paralizie, pierderea membrelor, orbire și infecții la creier.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

31 de ani de la moartea lui Freddie Mercury. Prietenia dintre Freddie Mercury şi Elton John a fost una legendară. De aceea, Elton John a fost unul dintre puţinele persoane cărora starul muzicii rock le-a permis să-l vadă în ultimele sale zile de viaţă, acesta descriind stadiul în care ajunsese iubitul solist Queen pe patul de moarte.

Queen in New York ArchiveQueen in New York Archive

31 de ani de la moartea lui Freddie Mercury

Pe 23 noiembrie 1991, solistul vocal al formației Queen, anunța printr-o declarație publică faptul că este seropozitiv. O zi mai târziu, avea să se stingă din viață.

„The Roketman' a descris agonia prin care trecea bunul său prieten, Freddie, în timp ce corpul i se deteriora pe zi ce trecea din cauza necruţătorului virus HIV.

Şi, deşi Mercury a ţinut secretă boala sa până în ultimul moment, Elton era dintre cei care aflaseră încă de la început ce anume îl adusese în starea aceea de nedescris.

„Era prea fragil să se dea jos din pat, îşi pierduse vederea, corpul îi era plin de leziuni dureroase din cauza sarcomului Kaposi şi, deşi era tot Freddie, vorbea incoerent. Nu ştiu dacă îşi dădea seama cât e de aproape de moarte, dar era hotărât să nu lase boala să-l schimbe', spune Elton despre cel care l-a salvat de dependenţa de droguri, potrivit mediaflux.ro.

Citește și: Ultimele detalii despre nunta lui Armin Nicoară cu Claudia Puican:'Nu va fi petrecerea cea mare pentru că…'

Citește și: Schimbări la Facebook și Instagram.Ce va fi diferit de la 1 decembrie

Citește și: Un bebeluș de două luni a fost găsit mort în casă, la Ploiești.Mama are 15 ani, iar tatăl s-a ales cu dosar penal

Pe patul de moarte, Freddie Mercury a trimis în avans cadouri de Crăciun

Cu doar câteva zile înaimnte de a muri, Freddie a cumpărat câteva cadouri de Crăciun, cărora le-a ataşat indicaţii stricte de a fi livrate la anumite date, mult după moartea sa.

Unul dintre aceste cadouri era, desigur, pentru Elton John, un tablou pictat de Henry Scott Tuke, artistul plastic favorit al lui Rocketman, mai scrie Mediaflux.ro.

Elton John a povestit cum a murit solistul trupei Queen

Alături, un bileţel scris de mână: „Dragă Sharon, m-am gândit că ţi-ar plăcea asta. Cu dragoste, Melina. Crăciun fericit!' – făcând referire la cele două pseudonime pe care şi le dăduseră reciproc.

„Freddie ar fi trebuit să se preocupe în ultimele sale zile de propriul confort, nu să cumpere cadouri. Dar ăsta era el, trăia cu adevărat pentru ceilalţi', spune Elton John. „A murit pe 24 noiembrie 1991 şi, la câteva săptămâni de la înmormântarea lui, eram la fel de răvășit. În ziua de Crăciun, am aflat că mă trecuse şi în testamentul lui„.

Și Brian May, chitaristul trupei Queen, a vorbit despre suferința lui Freddie Mercury

Brian May, chitaristul trupei Queen, a dezvăluit într-o carte ilustrată, „Queen în 3D”, adevărata drama prin care a trecut Freddie.

„Marea lui problemă era piciorul și în mod tragic, nu mai rămăsese mult din el. Mi l-a arătat odată în timpul unei cine și a zis: „Of, Brian, îmi cer scuze că te-am neliniștit arătându-ți piciorul”, iar eu i-am răspuns: „Nu m-am supărat, Freddie, dar realizez cu câtă durere te confrunți”', a mărturisit Brian May, potrivit The Sun.

„Sigur, cu toţii ştiam că are SIDA. A spus „Probabil că voi vă gândiţi că am de-a face cu această boală şi nu vreau să vorbesc despre asta. Nu vreau ca vieţile noastre să se schimbe, dar asta este situaţia”. Apoi a trecut mai departe', a mai spus Brian May.

Tratamentul care poate prelungi viața bolnavilor de SIDA a apărut la câteva luni după moartea cântărețului. Brian May regretă enorm această neșansă a prietenului său pentru că dacă ar fi urmat acel tratament, „el ar mai fi fost și azi printre noi, sunt sigur'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton