3 lucruri pe care trebuie să le știi despre Favipiravir, primul antiviral care ar putea trata noul coronavirus

 Lixandru Livia
.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen. 35 dintre ei au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control. Favipiravir este un medicament antiviral, dezvoltat în Japonia.

favi1favi1

Anul acesta, în luna februarie, Administrația Națională a Produselor Medicale din China, după multe studii a ajuns la concluzia că Favipiravir poate trata virusul Covid-19.

Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Cum acționează Favipiravirul?

Favipinravirul acționează la fel ca orice alt medicament antiviral, atacând virusul gripal ce ne afectează căile respiratorii și plămânii. 

Favipiravirul este același medicament ca Fapilavirul. Nu se știe încă de ce s-a schimbat numele medicamentului, cert este că efectele acestuia sunt aceleași. Indiferent că vorbim despre vechiul sau noul nume al medicamentului, acesta derivă din cel mai activ ingredient al medicamentului, potrivit Spynews.

Când va dispoibil?

Favipiravirul este deja disponibil în Japonia ca medicament pentru tratarea gripei, însă, momentan nu se știe când anume medicamentul va fi disponibil la nivelmondial și pentru tratarea virusului Covid-19. Cert este că acum în China se fac teste pentru a se stabili eficacitatea pe care o are acest medicament în combaterea coronavirusului. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton