15 lucruri pe care sigur nu le știai despre filmul Singur Acasă

 Lupescu Anca
.

Cu siguranță ai văzut măcar o dată celebrul film Singur Acasă. A devenit o tradiție ca Pro Tv să îl difuzeze de fiecare dată în preajma sărbătorilor de iarnă, așa că, cei mai mulți dintre telespectatori se bucură enorm seria Home Alone, cu toate că o văd în fiecare an.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care cu siguranță nu le știai sau nu le-ai observat la filmul Singur Acasă, filmul care a intrat în cartea recordurilor pentru cel mai mare hit din toate timpurile.

images-7-1images-7-1

1. Daniel Stern, interpretul personajului Marv, nu a scos niciun zgomot în timpul secvenței când îl prinde pe Kevin, dar puștiul de 8 ani îi pune pe față o tarantulă. Regizorii au decis ca sunetul să fie adăugat ulterior în studio, pentru că un țipăt al actorului ar fi speriat tarantula. Daniel Stern FOTO Captură video

2. „Ce faceți, băieți, renunțați sau mai vreți?', este o replică pe care Kevin a improvizat-o și care nu apărea în scenariul original. A fost atât de bună, încât a fost folosită și în partea a doua a filmului, unde Kevin spune: „Hei, băieți, vă dați bătuți? Ați suferit destul?'.

3. Daiana Câmpeanu este singura actriță din România care a jucat în „Singur acasă'! Stabilită la Chicago la vârsta de 3 ani, aceasta s-a născut la București, iar acum activează sub numele Diana Rein, având o carieră în muzică. În film a fost verișoara lui Kevin, Sondra, și avea 12 ani în momentul filmărilor.

4. Casa familiei McCallister folosită în film este în Winnetka, statul Illinois. Vila cu trei etaje a fost vândută în urmă cu 8 ani, cu suma de 1,5 milioane de dolari  5. Daniel Stern a purtat o pereche de pantofi din cauciuc în timpul scenei în care trebuie să calce pe treptele date cu gudron, pe care Kevin pusese cuie. Așa a evitat să accidenteze pe platourile de filmare. 6. Rolul lui Kevin McCallister a fost scris special de regizorul John Hughes pentru Macaulay Culkin, dar regizorul a chemat la casting și alți 100 de băieți, doar pentru a se asigura că Macaulay e alegerea perfectă pentru acest personaj.

7. Kelsey Grammer trebuia să joace în „Singur acasă' și să interpreteze personajul unchiului Frank, dar a refuzat. Până la urmă, locul acestuia a fost luat de Gerry Bamman.

8. Actorii Robert De Niro și Jon Lovitz au refuzat rolul hoțului Harry, dar până la urmă John Hughes a reușit să găsească un personaj pe care să-l pună perfect în rolul filmului, Joe Pesci.

9. Sora mai mare a lui Kevin din „Singur acasă', Megan, este sportivă olimpică! Hillary Wolf a făcut parte din echipa naționala de judo a Statelor Unite ale Americii, participând la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000.

10. Filmul a fost turnat aproape în întregime în Chicago, iar ceea ce este prezentat ca un aeroport din Paris este, de fapt, Aeroportul Internaţional OHare din Chicago.

11. Reportofonul de marca Talkboy din film nu există ca un produs ce putea să fie comercializat, ci a fost creat special pentru filmările acestui film. La fel ca și filmul cu gangsteri „Angels with filthy souls', a fost făcut special pentru „Singur acasă'.

12. Decoraţiunile de Crăciun din sticlă, pe care calcă hoțul Marv în momentul în care acesta intră pe geamul vilei familiei McCallister, sunt de fapt făcute din bomboane.

13. Joe Pesci şi-a dorit ca lui Macaulay Culkin să-i fie cu adevărat frică de el chiar și atunci când filma. A încercat să interacţioneze cât mai puţin posibil cu acesta pe platourile de filmare, iar Pesci chiar l-a mușcat pe Macaulay în film, acesta având și acum o cicatrice.

14. Posterul filmului a avut numeroase variante, însă cea finală a fost aceea care îl înfățișează pe Macaulay Culkin ținându-și mâinile pe față și mimând un țipăt. Afișul a fost inspirat de celebra pictură a lui Edvard Much „The Scream'.

15. Iubita lui Buzz, fratele lui Kevin, nu era de fapt o fată, ci fiul regizorului artistic al filmului. Regizorul a luat această decizie deoarece nu şi-a dorit să supere vreo adolescentă folosindu-i poza în film. 

Când se difuzează Singur Acasă 2

Al doilea film va fi difuzat în 12 decembrie 2020 la ora 20:00, în timp ce „Singur acasă 3' va fi pe TV pe 19 decembrie 2020 la ora 20:20. Al patrulea film din serie nu este considerat un film de succes, astfel că nu va rula la TV.

Cei de la Disney au confirmat în 2019 că pregătesc un nou film Singur Acasă, în speranța că vor relansa o serie care era cândva iubită, dar care și-a pierdut farmecul după 30 de ani.

Singur Acasă (titlu original Home Alone) este un film de comedie de Crăciun din 1990. Filmul este scris și produs de John Hughes și regizat de Chris Columbus. În film interpretează Macaulay Culkin în rolul lui Kevin McCallister. Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur.

Este urmat de Singur acasă 2 – Pierdut în New York (1992). Filmul a avut incasari de 285 de milioane de dolari numai in America, si i-a adus statutul de cel mai mare star de cinema al vremii.

Singur acasă 2 – Pierdut în New York (engleză: Home Alone 2: Lost in New York) este un film de Crăciun din 1992. Acesta este creat în genurile film de comedie, de familie. Filmul este regizat de Chris Columbus. Este al doilea film din seria de filme Singur acasă și o continuare directă a filmului Singur acasă.

Citește și: Manuela Hărăbor, declarație sfâșietoare despre fiul său bolnav de autism: „Este extrem de complicat să ţii în casă un copil cu retard, uneori clachez!'

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă acum Lavinia Tatomir, văduva lui Adrian Pintea. Au trecut 13 ani de la moartea marelui actor

Citește și: Cum se simte Gheorghe Visu, infectat cu COVID-19, după o săptămână în spital: „A mai fost internat din cauza problemelor la plămâni'

Rolul principal (Kevin McCallister) este interpretat încă odată de Macaulay Culkin, în timp ce actorii Joe Pesci și Daniel Stern reinterpretează rolurile bandiților. În alte roluri apar actorii Catherine OHara, John Heard, Devin Ratray, Kieran Culkin, Gerry Bamman, Tim Curry, Rob Schneider, Dana Ivey și Brenda Fricker.

Eddie Bracken interpretează un rol minor, în timp ce Ally Sheedy (care anterior a lucrat cu Hughes la The Breakfast Club), Bob Eubanks și Donald Trump au scurte apariții cameo.

Filmările au fost realizate în Winnetka, Illinois, pe Aeroportul Internațional OHare din Chicago, în Miami și în New York (unde se afla casa lui Culkin în acea perioadă). În ciuda recenziilor împărțite ale criticilor, filmul a devenit al doilea cel mai de succes din 1992, având încasări de 173 de milioane de dolari americani în Statele Unite și peste 358 de milioane în toată lumea.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton