Unde petreci Valentine's Day în București

.

Ne aflăm în acea perioadă a anului în care dragostea pur și simplu plutește în aer, iar inimioarele invadează orașul. Ce-ai zice ca, de data aceasta, să-ți surprinzi jumătatea cu o zi întreagă petrecută în oraș, în cele mai frumoase localuri?

Aroma dimineții


Pentru că nimic nu se compară cu aromele boabelor prăjite la primele ore ale dimineții, vă propun să vă începeți ziua savurându-vă cafeaua la Bob Coffee Lab. Este o cafenea micuță, cu un design minimalist și o atmosferă intimă, aflată chiar în Piața Charles de Gaulle, așa că puteți ajunge aici foarte ușor. Iar dacă sunteți pasionați de cafenele, veți avea surpriza să descoperiți un meniu extrem de variat, de la clasica cafea la ibric până la cea făcută la V60 sau Aeropress. În plus, sortimentele de cafea pe care le veți găsi aici sunt unice în oraș și vă vor purta într-o călătorie virtuală și aromată prin țări ca Bolivia, Kenya, Etiopia, Brazilia sau El Salvador. Și cum de la prima degustare vă veți dori cu siguranță să vă bucurați de aceleași arome și acasă, să știți că există și posibilitatea de a cumpăra aceste sortimente speciale de cafea. Iar Alexandru Niculae, campion mondial la prăjit cafeaua și unul dintre proprietarii cafenelei, vă poate sfătui ce cafea vi se potrivește.


Prânz memorabil

Pentru un brunch sau un prânz mai special, vă sugerez să faceți o oprire pe Strada Paris, la MAIZE. Aflat la ultimul etaj al unei clădiri vechi, acesta este singurul restaurant integral farm to table din oraș, adică toate produsele sunt achiziționate direct de la producători sau de la fermele locale, iar meniul este complet sezonier, astfel că, odată ce o legumă sau un fruct iese din anotimpul său natural, iese și din meniul restaurantului. Preparatele sofisticate, cu accente nordice, îmbină ingrediente surprinzătoare ce îți vor da papilele gustative peste cap. Cum vă sună o porție de Păstrav curcubeu gătit în jar, cu trufe, vinegretă de costiţă și texturi de broccoli sau Risotto de rădăcinoase coapte cu camembert românesc de capră de la Preoțescu? Pe lângă faptul că farfuriile arată spectaculos, veți descoperi arome absolut divine. Nu uitați să lăsați loc și pentru desert, mai ales că Sfecla roşie coaptă şi confiată în sirop de cuişoare, mousse de ciocolată şi crumble de salam de biscuiti este ceva ce sigur nu ai mai experimentat. În plus, să nu fiți surprinși dacă, în timp ce vă veți pregăti să vă înfruptați din preparate, își va face apariția chef-ul care le-a pregătit, ca să vă povestească mai multe despre ceea ce se află în farfuriile voastre.



Cu capul în nori

Pentru că vorbim despre cea mai romantică zi din an, propun o cină deasupra norilor, și ce loc ar fi mai potrivit dacă nu restaurantul aflat la cea mai mare altitudine din țară: NOR Sky Casual Restaurant. De la experiența cu liftul, care parcurge cei 136 de metri în doar 28 de secunde, până la panorama Bucureștiului la apus de soare, locul acesta este cu adevărat special. Meniul cuprinde o listă de rețete inspirate din toate marile bucătării ale lumii, inclusiv cea locală, iar ceea ce mie mi-a atras atenția a fost modul în care acestea sunt trecute în meniu. Un exemplu este Somonul crocant mirobolant, pătruns exact cât trebuie, cu pielea crocantă, lângă piure de broccoli, sfeclă roșie coaptă, cartofi noi și chipsuri de sfeclă. Ceea ce trebuie să încercați însă neapărat este desertul deja celebru și pe rețelele sociale: Nor deasupra unui cuib de ciocolată, un spectacol meteo pe cerul gurii, cu trei texturi de ciocolată sub un nor de vată de zahăr. Pe mine m-a convins, sper că și pe voi.


Adina Vilcea

Foto P.R.

Andrei și Grațiela Duban ne spun cum se pregătesc de Valentines Day