Vacanță în Spania și Portugalia, ținuturile marilor exploratori

 Alina Dan
.

Portugalia cu pastelatele orașe Lisabona, Porto, Sintra, Cascais și Spania cu vibrantele metropole Madrid, Barcelona, Valencia și tradiționala regiune Andaluzia, sunt două destinații spectaculoase pe care le poți explora într-o singură vacanță de 13 zile, profitând de ofertele speciale pregătite de turoperatorul Europa Travel.

Pentru ultimele 5 locuri disponibile la circuitul Spania-Portugalia, Europa Travel oferă bonus și o excursie la Gibraltar, micul teritoriu britanic ce de la confluența Mării Mediterane cu Oceanul Atlantic. În plus, în acest circuit antrenant vei avea ocazia să descoperi și alte locuri fascinante precum Fatima – cel mai important loc de pelerinaj, liniștita stațiune Estoril, Cabo da Roca – cel mai vestic punct al Europei, iar pe de cealaltă parte Toledo – orașul celor trei culturi, însorita Costa de Sol sau Mănăstirea Montserrat de pe Muntele Sfânt.

Însorita Spanie cu orașele ce păstrează aerul regal

Pornește în turul Spaniei unde vei călca pe urmele regilor și prințeselor vizitând Aranjuez, capitala regală cu somptuosul palat declarat monument UNESCO. Dar și Madrid, capitala țării unde neapărat trebuie să vizitezi capodopera arhitecturală Palacio Real cu cele 2000 de camere și saloane grandioase decorate special pentru Regele Felipe al-V-lea.

Străbate la pas piețele principale ale Madridului până vei ajunge la Muzeul Prado, unul dintre cele mai importante centre muzeale din Europa, unde sunt expuse colecții valoroase de artă din care fac parte peste 9000 de artefacte deosebite. În Toledo, fosta capitală medievală a Castiliei, vei putea observa amprentele maurilor și romanilor care au clădit aici una dintre cele mai mărețe fortărețe din Spania, ce face parte din UNESCO.

În timp ce, în Andaluzia ai ocazia să admiri cetăți maure semețe, grădini exotice dominate de palate somptuoase, podgorii nesfârșite de viță de vie, rodii, măslini și portocali. Să asiști la cele mai frumoase evenimente tradiționale, dansuri flamenco sau coride ale toreadorilor … Mergi în Cordoba pentru a descoperi marea catedrală-moschee Mezquita, unică în lume, și în Sevilla pentru a călca pe urmele navigatorului Cristofor Columb.

Turul Spaniei nu se poate încheia până nu vizitezi Barcelona, capitala Cataloniei cu superba arhitectură gotică și edificii de patrimoniu pe care marele Antoni Gaudi și-a lăsat amprenta. Vezi aici Sagrada Familia – cea mai mare operă gotică a arhitectului catalan încă nefinalizată, Parcul Guell și Casele Gaudi de pe Passeig de Gracia.

Lisabona, Sintra, Porto și Fatima, orașe pe care nu le poți rata!

În țara descoperitorilor, Portugalia vei poposi în Lisabona, unde turul ghidat include explorarea coloratelor cartiere Alfama și Belem, cu superbe case în stil manuelin. Simbolurile arhitecturale ale capitalei Lisabona sunt Turnul Belem, o expresie rafinată a stilului manuelin cu simboluri și sculpturi marine incredibile, și Manastirea Jeronimo, cel mai frumos monument din Epoca Marilor Descoperiri ridicat în onoare exploratorului, Vasco da Gama, ce fac parte din patrimoniul UNESCO.

Testează delicioasa gastronomie portugheză și celebrul vin roșu în orașul Porto, orașul cocoțat pe o colină stâncoasă cu vederi spre râul Duoro. Iar în Sintra urcă până la pastelatul Palacio da Pena – construcția cu turnuri și cupole colorate considerată una dintre minunile arhitecturale ale Portugaliei.

După vizitele istorice, viața de noapte fulminantă și plimbările boeme în grădinile imperiale, te poți regăsi spiritual în orașul Fatima, acolo unde se spune că Fecioara și-a făcut apariția de trei ori, iar în acel loc a fost clădită biserica devenită cel mai important loc de pelerinaj al Portugaliei.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Spania-Portugalia – Tarif: 899 Euro/persoana, 12 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport avion, transferuri si vizite conform programului, asistenta turistica. *Oferta speciala! Bonus – excursia la Gibraltar in valoare de 40 eur/persoana – Rock Tour, pentru ultimele 5 locuri. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton