Vacanţă cu iz veneţian, în Corfu

 Popescu Alexandra
.

Situată foarte aproape de coasta albaneză de care este despărţită printr-o strâmtoare, Corfu este un adevărat paradis al naturii unde marea se îmbie cu muntele, oferind privelişti de nedescris ce îţi taie răsuflarea. În plus, dincolo de plajele spectaculoase, vei avea ocazia să descoperi aici sate idilice şi oraşe medievale, unde poţi admira clădirile influenţate de-a lungul timpului de britanici şi veneţieni.

Profită de reducerile last minute la vacanțele cu avionul în Grecia de la Europa Travel, și descoperă insula Corfu la tarife accesibile și servicii excelente.

Insula încărcată de atracţii istorice

Turiștii care îşi doresc să exploreze un ținut ticsit de atracții istorice, în afară de momentele de relaxare la malul mării, se vor bucura în Corfu de o gamă largă de activităţi şi obiective turistice, religioase şi arheologice pe care să le admire pe îndelete. Acesta este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a înţelege mai bine istoria ţinuturilor, ce atrage în fiecare an turişti din toate colţurile lumii.

Capitala insulei Corfu adăposteşte o sumedenie de atracţii, de la situri arheologice la muzee diverse, biserici impresionante şi pieţe moderne, pline de cafenele, baruri şi restaurante, precum şi magazine cochete sau buticuri cu suveniruri.

Porneşte agale pe străduţele înguste al oraşului şi descoperă în calea ta vechiul fort veneţian construit în secolul al XV-lea, cetatea a fost realizată cu scopul de a proteja insula de intruşii otomani, atunci când veneţienii au condus regiunea. Astăzi, vechea structură, alcătuită din farul înalt şi ruinele antice, oferă o privelişte minunată asupra mării, colorată în cea mai strălucitoare nuanţă de albastru.

În continuare, vizitează şi Cetatea Nouă, construcţie iniţiată de veneţieni pentru a acoperi şi zona rămasă neprotejată de Vechea Cetate, şi finalizată de britanici în jurul anilor 1570-1580. Chiar dacă este mai mică decât cea veche, noua fortăreaţă este un exemplu excelent de inginerie şi tactică de apărare, datorită celor două nivele de construcţie, ce oferă un avantaj în detectarea intruşilor.

Locuri de legendă

O promenadă boemă pe Liston este de neratat, fiind una dintre cele mai populare pieţe din Corfu, sufletul capitalei ce te întampină cu restaurante și cafenele, clădiri vechi şi grădini plini de culoare, precum şi numeroasele arcade, specifice arhitecturii veneţiene.

De aici te poți îndrepta spre Gastouri, un sat pitoresc plin de însemnătate istorică foarte aproape de Kerkyra. Construit în secolul XIX de către Împărăteasa Sissi a Austriei, Palatul Achillion este rezultatul pasiunii acesteia pentru mitologia greacă, motiv pentru care această construcţie urmează tema lui Ahile. După moartea sa, palatul a fost abandonat în timpul războaielor mondiale, însă după reparaţii ample, astăzi locul este un muzeu uimitor deschis publicului ce oferă acces la capelă, la splendida grădină plină de statui ale zeilor greci şi la interiorul decorat cu mult bun gust.

De Geanina Ichim

Oferte Speciala Sejur Corfu

Aparthotel Porto Marina 3* – tarife de la 199 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Oferta Last Minute – plecare din 11.09! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton