Pe ritmuri de flamenco și fado în Spania și Portugalia (P)

 Alina Dan
.

Plaje scăldate de soare și dealuri fetile acoperite de viță de vie, castele desprinse din basme și centre de pelerinaj impresionante, alături de orașe vibrante sau sate liniștite unde tradițiile ancestrale s-au păstrat perfect … iată rețeta perfectă pentru o vacanță de neuitat în Spania și Portugalia, două destinație însorite din Europa. Explorează cele mai populare orașe ale acestor țări, într-un circuit cu avionul de 13 zile, de la Europa Travel.

Metropole vibrante de bifat în această vară!

Capitala Spaniei și cel mai important centru de afaceri al țării, Madrid își păstrează farmecul regal datorită palatelor impresionante pe care le găzduiește. Bulevardele late ticsite de clădiri baroce dau în piețe tradiționale ce păstrează urmele vechilor matadori. Centrul istoric al orașului este marcat prin Palacio Real, o clădire somptuoasă cu 2000 de camere și saloane elegante atent decorate de către arhitectul italian Juan Bautiste Sachetti pentru Regele Felipe al-V-lea.

Punctul 0 al orașului este reprezentat de Puerta del Sol în mijlocul căreia se află Statuia Regelui Carlos al III lea, iar labirintul de străduțe înguste ce dau în aici îi adună laolaltă pe comercianții de tot felul. Pentru cultură, istorie și artă vizitează cele mai importante muzee ale metropolei, dintre care Muzeul Prado adună valoroase opere de artă ale unor artiști de renume mondial precum Diego Velázquez, Goya, Botticelli sau Caravaggio.

Lisabona este orașul unde arta este întâlnită la orice colț de stradă. Capitala Portugaliei nu poate fi ratată într-un circuit activ de la Europa Travel, așa că descoperă aici simbolurile arhitecturale manueline ca Turnul Belem și Biserica Jeronimos, parte din patrimoniul UNESCO. Dacă vrei să simți atmosfera tradițională și să te bucuri de spectacolele de muzică fado, o plimbare în cartierul Alfama cel colorat culminează și cu lecții lungi de istorie. Acesta este locul cel mai vechi din Lisabona care păstrează urmele maurilor, iar vechile case au fost transformate în crame de vin sau restaurante de lux.

Porto sau așa numitul Invicta este unul dintre orașele populare ale Peninsulei Iberice, pe care vei avea ocazia să-l descoperi în acest circuit de la turoperatorul Europa Travel. Orașul Vinului și al caselor pastel dispuse în formă de amfiteatru, se laudă cu un centru vechi parte din UNESCO, marcat prin Catedrala Se do Porto edificiu de cult unde a fost botezat Prințul Henry Navigatorul.

Urcă la Mosteiro da Serra do Pilar de unde poți admira celebrul Pod Luis I ce leagă Porto de Vila Nova de Gaia, ocazie perfectă să încerci aici și deliciosul vin de Porto.

De la Festivalul Las Fallas și până la Muzeul Artelor și Științelor, Valencia impresionează orice tip de călător poposește aici. Orașul spaniol se situează la limita dintre tradițional și modernitate, fiind binecuvântat prin peisajele marine deosebite și grădinile exotice. Vizitează aici Arena Coridelor din Piaza del Toros, unde au loc celebrele lupte cu tauri și spectacole de dans flamenco, Catedrala Valencia o bijuterie a stilului gotic, dar și Complexul de Artă și Știință cu proiectele arhitecturale futuriste, grădina suspendată, oceanograficul și palatul unde au loc spectacole de balet și teatru.

Tradiții bine păstrate și peisaje pitorești încântătoare

Circuitul în Spania și Portugalia de la Europa Travel îți oferă posibilitatea să descoperi și alte locuri fascinante chiar și în excursii opționale. Poți să explorezi întreaga regiune Andaluzia cunoscută în toată lumea pentru matadori și dansatorii de flamenco cu fustele 'înflăcărate'. Vizitează Cordoba cu Moscheea Mezquita, unică în lume. Pornește pe urmele lui Cristofor Columb în Sevilla sau fă un tur al orașului Granada, țara rodiilor și a Complexului Alhambra. Opțional de la Europa Travel, poți să traversezi Strâmtoarea Gibraltar ce desparte Spania de Maroc și să faci plajă pe însorita Costa del Sol.

Pe de cealaltă parte, în Portugalia te așteaptă Sintra, urbea regilor dominată de cel mai fotografiat palat romanic al țării – Palacio da Pena. Urmată de o vizită în Fatima, cel mai important loc de pelerinaj din Portugalia, unde se spune că Fecioara și-a făcut apariția de trei ori.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Circuite 2018

Circuit Spania – Portugalia – Tarif: 899 Euro/persoana, 12 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, asistenta turistica.. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton