(P) Vacanță cu iz venețian și plaje spectaculoase în Chania

 Stamen Diana
.

Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Insulei Creta, Chania este o destinație de vacanță surprinzătoare, ce îmbină vestigiile istorice cu atracțiile naturale splendide. Plimbările prin portul strălucitor îți aduc în cale o promenadă plină de restaurante și cafenele, precum și clădiri impresionante construite în diverse stiluri arhitecturale, influențate de culturile care s-au perindat prin această zonă de-a lungul timpului.

Explorează perla cretană, Chania într-o escapadă de vară și bucură-te de atracțiile sale istorice și naturale!

Oraș cu o istorie deosebită

Localitate cu un trecut bogat, Chania a fost locuită încă din epoca bronzului de civilizația minoică, însă la aspectul actual a ajuns abia în secolul XIII, sub influența venețienilor care au fortificat orașul și l-au făcut capitală a insulei. Ulterior, și-au mai pus amprenta și otomanii, care au locuit aici mai bine de două secole, pentru ca în anul 1971, capitala să fie mutată la Heraklion. Chania, destinație cochetă de vacanță, te așteaptă să te plimbi agale pe străzile pietruite care îți poartă pașii spre buticuri cu haine, obiecte din ceramică și opere de artă locale. 

Pentru a aprofunda istoria îndelungată a orașului, vizitează și Muzeul de Arheologie, găzduit de biserica gotică San Francesco, un spațiu mare și aerisit, construit inițial de venețieni și folosit ulterior ca moschee de către turci. Descoperă aici artefacte arheologice din Creta care datează din epoca neolitică până la cea romană. Bijuterii de aur, figurine din lut, tauri din ceramică, podeaua din mozaic roman și bustul impresionant de marmură al Împăratului Hadrian. 

Atracțiile exotice ale stațiunii

Chania se mândrește cu apropierea de câteva dintre cele mai spectaculoase plaje din Creta. Printre acestea se numără Balos, la 40 km de Chania, o plajă fermecătoare cu nisip alb, care se întinde într-o lagună uimitoare, de un azuriu cristalin. Laguna Balos este ușor accesibilă într-o croazieră cu vaporul din Chania, transformându-se în locul preferat al familiilor cu copii și al turiștilor dornici de relaxare.

De altfel, aprecierea acestui minunat colț de rai merge până în anul 1981, când aici ar fi înotat Prințesa Diana și Prințul Charles, în luna de miere. Foarte aproape de plaja Balos se găsește și splendida Insuliță Gramvousa, încununată de un fort venețian din secolul XVI. 

Pe coasta de sud a insulei, la aproximativ 70 km distanță de Chania, poți surprinde o altă plajă uimitoare, Elafonissi, de o frumusețe răpitoare. Nisipul se colorează în nuanțe de roz într-o anumită lumină, deoarece este format din bucăți minuscule de cochilii și coral, în timp ce apele de un turcoaz sclipitor te îmbie să te bucuri de binecuvântarea naturii. 

Marea caldă, cu intrare lină, face ca Elafonissi să fie foarte apreciată și de familiile cu copii, îndeosebi după ora 16, când cei mai mulți excursioniști pleacă, lăsând în urma lor o liniștitoare armonie cu împrejurimile.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Creta – Chania – tarife de la  349 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 02.09; 09.09; 16.09; 23.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected].

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton