Balcic, destinația perfectă pentru o escapadă de toamnă

 Alina Dan
.

La numai 40 km distanță de stațiunea Vama Veche, în scobitura unor dealuri înverzite, fix pe coasta bulgărească a Mării Negre, se întinde orașul alb Balcic, unde Regina Maria obișnuia să se retragă pe timpul verii în Cuibul Liniștit.

Dacă încă nu ai vizitat până acum Balcic, orașul care a aparținut și României pentru circa 25 de ani, atunci este timpul să îți faci planuri de vacanță.

Europa Travel te invită într-un circuit cu autocarul în Bulgaria, de 4 zile, la tariful imbatabil de 135 euro/persoană prilej excelent să descoperi cele mai populare locuri de la Marea Neagră, de la Balcic, Albena, Varna, Nessebar și până în populara stațiunea Sunny Beach. În plus, pe traseu vei face și scurte opriri la Capul Kaliakra, Mănăstirea Aladja sau centrul vechi al orașului Sozopol.

Descoperă orașul Reginei Maria!

Orașul Alb, Balcic își păstrează aerul regal pe care Regina Maria i l-a oferit atunci când a decis să își clădească aici reședința de vară într-un palat ridicat pe malul mării într-un stil amestecat între arhitectura mediteraneeană și cea otomană.

Palatul zugrăvit în alb și cu un minaret impresionant a primit denumirea de Cuibul Liniștit, iar în jurul său a fost realizată cea mai impresionantă Grădină Botanică în trepte din Europa de Est, cu cea mai mare colecție de cactuși. După moartea sa, Regina Maria a avut ca ultimă dorință ca trupul său să fie depus la Mănăstirea Curtea de Argeș, iar inima în capela Stella Maris, ce făcea parte din complexul palatului.

Cele mai populare locuri de pe coasta mării

În circuitul de la Europa Travel vei putea face plajă în Albena, o stațiune cochetă luată cu asalt de familiile cu copii în fiecare vară și în Sunny Beach, una dintre cele mai vibrante destinații de la Marea Neagră renumită pentru plaja albă lungă și lată.

Pe drumul spre Nessebar vei vizita Mănăstirea Aladja, cea mai de seamă biserică din piatră dintre cele 120 ridicate pe malul Mării Negre, ce datează din secolul al XIII lea.

Nessebar, orașul muzeu al Bulgariei se laudă cu un centru istoric ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO, având o vechime de 3000 de ani și un număr mare de biserici medievale, case din piatră și lemn și mori de vânt.

La circa 68 km de Nessebar vei putea vizita și orașul Sozopol – Apolonia Pontica, considerat a fi cea mai veche așezare de pe litoralul bulgăresc, fiind înconjurat de dealuri stâncoase și presărată cu câteva plaje sălbatice și spectaculoase, unde să te oprești câteva momente pentru relaxare.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Excursie Balcic – tarif 135 euro/persoana, 2 nopti in Balcic + 1 noapte in Sunny Beach, cazare cu demipensiune la hoteluri 3*, transport autocar,  ghid. Bonus: 5 excursii la Varna, Capul Kaliakra, Nessebar, Sozopol! Reducere Seniori -10 Euro! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton