5 metode inteligente de a te încadra în bugetul de vacanță

 Alina Dan
.

Dacă te numeri printre cei care sunt preocupați de bugetul lor de concediu, află că nu ești singura. Un sondaj arată că 60% dintre călători ajung să cheltuiască în vacanță mai mult decât și-au propus acasă, iar 49% spun că au acumulat datorii la familie sau prieteni cât au stat în concediu.

Scopul unei vacanțe este acela de a te relaxa și a uita de griji, așa că dacă nu vrei să stai zilnic să îți faci calcule legate de câți bani mai ai, iată cum îți poți gestiona mai bine bugetul de vacanță:

Cumpără din timp biletele de avion și cazarea

Cu cât începi să îți cauți mai din timp bilete de avion și cazare pentru destinația pe care urmează să o vizitezi, cu atât ai șanse mai mari să găsești oferte extrem de avantajoase. Este normal ca cele mai bune cazări să fie primele care se dau, așa că poți găsi cel mai bun raport calitate-preț dacă faci rezervările cu câteva luni în avans. De cele mai multe ori, lipsa banilor este cea care te împiedică să îți faci planurile cu mult timp înainte sau incertitudinea că vei reuși să strângi bugetul de vacanță până la plecare.

Însă, dacă ai un astfel de card fără dobândă, scapi mai rapid de griji, pentru că poți achita cheltuielile de concediu în rate, fără să plătești mai mult. Așa singurul lucru de care va trebui să te preocupi va fi strângerea banilor de cheltuială, însă chiar și așa te poți baza pe cardul tău de credit și poți plăti cu el în concediu, pentru că sistemul de returnare a banilor îți permite să fii flexibilă.

Renunță să te mai cazezi la hotel

Cazarea este una dintre cele mai mari cheltuieli când vine vorba de vacanță. Iar cei care aleg să stea la hotel ajung să plătească sume uriașe, când ar putea în schimb să aibă mai mulți bani de cheltuială, dacă ar alege o variantă mai ieftină, dar cu același grad de confort. De exemplu, dacă mergi în vacanță cu prietenii, o alternativă mult mai ieftină este să închiriați un apartament mai mare, mai ales dacă nu plănuiți să stați în regim all inclusive. Așa veți avea și mai mult spațiu, dar și o bucătărie în care să vă puteți prepara micul dejun, fără să plătiți mai mult în plus.

Explorează orașul ca un localnic

Localnicii sunt cei care știu cele mai bune locuri în care poți mânca sau te poți distra. Unul dintre cele mai bune sfaturi de vacanță este să nu mergi la restaurante sau cafenele alese la întâmplare, ci să profiți de sistemul de rating oferit de site-uri precum TripAdvisor pentru a descoperi cele mai ieftine, dar bune locuri în care poți lua masa. Așa vei evita localurile foarte scumpe sau pe cele care îți cer mulți bani pe preparate de calitate îndoielnică.

Ai grijă unde și cum schimbi banii

Atunci când călătorești în străinătate, este bine să te interesezi din timp despre modul în care se fac plățile. De exemplu, în unele țări, la cazare ți se va cere să plătești în euro. Dacă vei vrea să plătești în moneda locală, gazda ar putea să îți ofere un curs de schimb, însă mult mai mare decât cel uzual. De asemenea, este bine să fii cu băgare de seamă în ceea ce privește bancomatele de la care scoți bani. Unele pot avea un curs valutar mult mai mare peste cât ai fi dispusă să plătești, în timp ce în unele țări nu toate bancomatele sunt sigure și este indicat să le alegi doar pe acelea amplasate în incinta băncilor.

Interesează-te de prețurile online

Uneori, este mai ieftin să cumperi online bilete la muzee, la obiective turistice sau pentru transportul în comun. În special marile orașe din Europa îți permit să achiziționezi pachete, la prețuri mult mai mici, în care ai incluse mai multe intrări la atracțiile turistice, precum și un abonament pe liniile de metrou sau autobuz din oraș. Dacă știi deja ce ai vrea să vizitezi, nu strică să arunci o privire pe site-urile oficiale ale orașelor sau pe cele ale obiectivelor turistice la care vrei să ajungi. În plus, pentru multe dintre biletele cumpărate online scapi de cozile de la intrare, pentru că nu mai trebuie să aștepți la ghișeu pentru a-ți lua biletul.

Tu cum îți organizezi bugetul de concediu? La ce metode apelezi pentru a te încadra în bani?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Maridav

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton