4 motive să descoperi insula Thassos la final de sezon

 Alina Dan
.

Cea mai verde și nordică insulă grecească, Thassos este un adevărat magnet turistic, iar mulți dintre cei care și-au petrecut măcar o vacanță în acest loc se reîntorc cu fiecare ocazie. Plajele sale, unele dintre cele mai spectaculoase din țară, sunt scăldate de apele ca smaraldul ale Mării Egee, iar pădurile dese de pini, chiparoși și măslini se întind până aproape de coastele stâncoase ale insulei.

Dacă nu ai văzut până acum insula Thassos îți poți rezerva o vacanță în acest colț de paradis chiar și la finalul sezonului estival. În plus, profită de oferta Ultra Last Minute pregătită de turoperatorul Europa Travel și alege un sejur de 6 nopți cu autocarul la tariful imbatabil de  95 euro+339 lei/persoană, valabil pentru plecarea din 6 septembrie, în limita locurilor disponibile!

Vremea perfectă pentru relaxare

Septembrie este luna ideală pentru o escapadă în Thassos. Vremea este excelentă pentru stat la plajă, apa mării este foarte caldă, atmosfera este una relaxantă, iar numărul turiștilor nu este la fel de mare ca în iulie și august.

În această perioadă prețurile la cazare, masă sau distracție sunt mult mai reduse decât în plin sezon estival, ceea ce înseamnă că banii rămași îi poți investi în croaziere sau excursii în descoperirea insulei Thassos sau în împrejurimile pline de splendoare. Poți să faci turul Insulei de Smarald atât cu autocarul, dar și cu vaporul pe mare, opțional de la Europa Travel sau de ce nu, să te bucuri de un jeep-safari pe Muntele Ypsarion și un horse safari pe plaja din Potos.

Poți să vizitezi atracțiile principale fără să stai la coadă

Partea foarte bună atunci când mergi în vacanță în Thassos în luna septembrie este că nu te vei lovi de aglomerație și nici nu trebuie să stai la o coadă interminabilă dacă vrei să vizitezi Agora cu Teatrul Antic sau Muzeul de Arheologie din Limenas.

La fel de bine, poți să ai plaja Marble aproape doar pentru tine, să faci snorkeling în golful turcoaz ce scaldă Paradise Beach în liniște, să descoperi satele de pescari ce par aproape pustii sau să te relaxezi în celebra Piscină a Sirenelor – unul dintre locurile cele mai populare de pe insulă.

Acum vei vedea cele mai spectaculoase apusuri

Thassos este o insulă celebră pentru golfurile sale cu ape de smarald ce sunt mărginite de păduri de conifere și de numeroase dealuri de marmură, iar apusurile văzute de pe mare sunt probabil cele mai fascinante mai ales în această perioadă a anului.

Cel mai bun punct din care poți să vezi amurgul este plaja Skala Prinos, o fâșie de nisip generoasă deținătoare a 'Steagului Albastru', cu intrare lină în mare și nisip fin. Klisma Beach și Kato Lagada sunt două plaje sălbatice de pe coasta de vest, unde natura îmbracă haine roșiatice în preajma apusului, așa că nu le poți rata.

Septembrie este luna festivalurilor

Culesul strugurilor pe insula Thassos este o adevărată sărbătoare mai ales în satele de munte puternic ancorate în tradițiile macedonene. În plus, tot la început de septembrie în Potos are loc un popular eveniment cultural – Festivalul Internațional de dans folcloric ce îi adună laolaltă pe cei mai importanți dansatori locali îmbrăcați în straie populare. În Theologos, satul de piatră al insulei, poți să iei parte la un eveniment dedicat nunții tradiționale, când localnicii pun în scenă principalele obiceiuri din ziua nunții, păstrate din moși strămoși.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Thassos

Hotel Papageorgiou 2* – Limenaria – tarife de la 95 euro + 339 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 6 septembrie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton