Urmează staţia Lipscani. O staţie specială cu design de inspiraţie britanică, în care poţi dansa în timp ce asculţi muzică live şi bei cocktail-uri flambate.
Am câţiva prieteni care, de când s-au mutat în Marea Britanie, postează pe Facebook mai multe fotografii cu metroul londonez decât cu ei înşişi. Pe Instagram o urmăresc pe MissUnderground, care fotografiază numai imagini surprinse în metroul capitalei britanice şi este urmărită de peste 30 de mii de oameni.
Sunt doar două exemple care dovedesc că metroul londonez este un obiectiv turistic la fel de important precum Big Ben-ul sau Palatul Buckingham. Iar pentru Mugur Mihăescu, este chiar mai atractiv decât cele două simboluri istorice din UK. Cum meseria sa este umorul, actorul a început să studieze umorul englezesc şi astfel s-a apropiat de spiritul britanic. „Mi-a plăcut şi, darnic cum mă ştiţi, l-am adus în Bucureşti, să-l experimenteze şi alţii. Am început cu St. Patrick, proiect ambiţios care s-a dovedit a fi şi de succes, aşa că am trecut la The Tube, pentru că metroul nostru nu e aşa de ofertant ca al lor. Mereu am vrut să spun eu «Atenţie, se deschid uşile!», povesteşte el.
The Tube a apărut la momentul perfect, pentru că în 2014 se împlinesc şi 150 de ani de la deschiderea celei mai faimoase reţele de metrou din lume. Clubul are un design care recreează în detaliu o staţie de metrou. Pereţii sunt acoperiţi cu hărţi ale reţelei, cu indicatoare care îţi spun în ce direcţie te îndrepţi şi cu faianţă adusă special din Londra. Cele două baruri sunt nişte vagoane stilizate, iar mesele sunt mărginite de bare de metal, precum cele care îi ajută pe călători să nu se dezechilibreze. Cine vine în The Tube nu o face însă numai pentru aspect. Aici au loc concerte pop-rock 4 seri pe săptămână, de miercuri până sâmbătă, iar seturile live sunt alternate cu muzică de club. Până acum, pe scena clubului au cântat Delia, Direcţia 5, Viţa de vie şi Marfar.
STRADA LIPSACANI, NR. 30-34
RALUCA TĂMAŞ Foto ARMAND IONESCU