Santorini

 Revista VIVA
.

Santorini

Santorini


Santorini, insula care pare formata din alte trei insulite, atrage turistii mai ales datorita faimei potrivit careia in aceasta regiune s-a gasit legendara Atlantida. Principala atractie pare sa fie Pyrgos, un sat-castel celebru pentru ca are mai multe biserici (75) decat case!

Locatie:
sudul Marii Egee, la 120 de mile marine de Creta.

Cand trebuie vizitata.
Daca iulie si august sunt lunile care inregistreaza cea mai mare afluenta de turisti, in mai, iunie si septembrie, vizitatorii sunt intampinati cu reduceri de pana la 50 la suta, la cazare. Aici se pot petrece insa vacante superbe in tot timpul anului. Insula e atat de frecventata, incat localnicii obisnuiesc sa glumeasca pe seama faptului ca cei mai multi turisti stiu unde e Santorini, dar nu si Grecia!

Vedete care au fost aici.
Fermecatoarea Angelina Jolie a vizitat aceasta destinatie de vis chiar anul trecut, cu ocazia filmarilor la productia „Lara Croft Tomb Raider: Leaganul vietii.

Principalul punct de atractie.
Santorini, insula care pare formata din alte trei insulite, atrage turistii mai ales datorita faimei potrivit careia in aceasta regiune s-a gasit legendara Atlantida. Principala atractie pare sa fie Pyrgos, un sat-castel celebru pentru ca are mai multe biserici (75) decat case!
Localnicii sunt la fel de cunoscuti, pentru ca beau vin in loc de apa. E la mare pret si Fira, capitala insulei, un oras ingropat in solul vulcanic. Fira e despartita de port prin 600 de trepte, pe care turistii le pot cobori in trei feluri: pe jos, cu telecabina sau calare pe magarusi!
Un loc special e Akrotiri, unde sapaturile arheologice dezvaluie ramasitele unei civilizatii despre care se crede ca ar fi fost a atlantilor, acoperiti de lava eruptiei de acum 3500 de ani. Locuitorii de aici obisnuiesc sa se amuze pe seama faptului ca, daca turistele manifesta un oarecare interes fata de ruine, turistii se plictisesc repede si intreaba de cea mai apropiata taverna.
Dar ceea ce reprezinta fala insulei este faptul ca este una dintre cele mai cautate destinatii pentru petrecerea lunii de miere sau pentru oficierea casatoriei. Numeroase companii ofera pachete intregi de nunta, una care va fi mult mai greu de uitat!

Unde se poate face plaja.
Kamari e cel mai popular loc. Nisipurile negre imbie la bai de soare, iar turistii se inghesuie aici, deoarece plajele sunt inconjurate si de baruri si magazine. Separata de Kamari printr-o stanca uriasa se afla Perissa, o plaja pentru turistii care nu vor sa lase o avere in Grecia. Atmosfera e intretinuta de muzica difuzata dintr-un barulet fara pretentii.

Cumparaturi.
Daca vreti sa va amintiti de farmecul local din Santorini, vizitati Ilios (in centrul orasului Fira), unde exista o oferta variata de obiecte artizanale, facute de mana. De asemenea, sunt la mare cautare bijuteriile din aur de 24 k. Sunt ceva mai scumpe la Fira decat la Atena, dar oferta e mult mai consistenta.

Unde se poate sta.
Aegean Plaza Hotel, ****. In acest elegant hotel situat in Kamari, la 70 de metri de plaja, o camera single costa, in perioada 1-31 mai, 76 de euro pe noapte.
Aressana Hotel, ****. Hotelul e situat in Fira, capitala insulei. In perioada 1-31 mai, o camera single costa 78 de euro pe noapte.

Horia Ghibutiu
foto www.travel-to-santorini.com.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton