(P) Peisaje uluitoare în staţiunea Constantin şi Elena

 Florentina Liutic
.

Constantin şi Elena, din Bulgaria, este prima şi cea mai veche staţiune de la Marea Neagră, o destinaţie minunată de vacanţă, foarte apreciată încă de turiştii europeni, români îndeosebi, cuceriţi de împrejurimile naturale frumoase ale complexului, fiind faimoasă pentru izvoarele sale de apă minerală, ideale pentru tratament.

 

viva.Constantin si Elena1

 

Vacanţă de poveste, în familie

 

Staţiunea Constantin şi Elena, situată la 8 km de Varna, pe o terasă naturală deasupra mării, se găseşte foarte aproape de Nisipurile de Aur, astfel că excursiile în împrejurimi sunt binevenite pe durata acestei vacanţe.

 

Combinaţie unică de parcuri, plaje şi izvoare minerale, Constantin şi Elena atrage o mulţime de turişti din toate colţurile lumii, care de cele mai multe ori revin în mod repetat, în fiecare an, fermecaţi de aceste locuri uimitoare, liniştite, şi de atracţiile pe care le oferă.

 

Complexul este foarte potrivit pentru vacanţele împreună cu familia şi copiii, cu numeroase idei de activităţi atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, fie că vorbim de relaxare la plajă, sporturi nautice sau vizite în jurul staţiunii.

 

Cele mai importante atracţii religioase

 

Mănăstirea Constantin şi Elena, cu o capelă chiar în centrul staţiunii, este situată la câţiva paşi de orice hotel din complex, şi are în spate o istorie bogată şi o arhitectură deosebită, fiind considerată nu doar o atracţie turistică, ci un loc sfânt.

 

Mănăstirea Aladzha, un edificiu de cult săpat într-o peşteră, la 17 km de Varna, te aşteaptă să-i descoperi frumoasele picturi murale şi cămăruţele individuale ale călugărilor.

 

Catedrala Adormiii Maici Domnului, un punct de reper al oraşului Varna, fiind situat chiar în centrul urbei, este una dintre cele mai frumoase biserici din Bulgaria, fiind foarte bine luminată noaptea, cu accent pe arhitectura frumoasă. De asemenea, la fel de impresionante sunt şi icoanele şi operele de artă interioare, pe care le poţi admira în această vizită.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul Litoral Bulgaria. Bilete incepand de la 12,50 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton