Petrecerile de Crăciun presupun cine de afaceri, întâlniri cu prietenii cu care nu ne vedem în mod regulat și în special întâlniri de familie. Indiferent de situație, ne vom decora casa, vom organiza cine mari, iar apoi va trebui să facem curățenie pentru ca locuința să redevină curată. Iată câteva trucuri de curățenie după Crăciun.
Cum se curăță zăpada artificială
Zăpada artificială este des folosită la petrecerile de Crăciun. Cu ajutorul ei se creează un efect original, iar casa este decorată în scurt timp cu foarte puțin efort. În plus, copiii se joacă cu mare bucurie. Din acest motiv, mereu este prezentă în multe case de Crăciun.
Deși nu pare, zăpada artificială este surprinzător de dificil de curățat. În mod normal, o putem îndepărta cu ușurință, dar întotdeauna lasă o pată de grăsime pe geam. Pentru a elimina această pată enervantă de pe geam, puteți folosi o soluție de alcool și apă caldă. Diluați un dop de alcool în jumătate de litru de apă caldă și ștergeți pata cu o cârpă înmuiată în această soluție. Frecați până când eliminați complet reziduurile. De asemenea, puteți folosi amoniac sau oțet în loc de alcool.
Strângerea pomului de Crăciun
Dacă faceți parte dintre cei cărora le place să împodobească bradul cu tot felul de ornamente și lumini, știți ce presupune strângerea acestora după sărbători.
Pentru a vă ușura această activitate, vă recomandăm să începeți să căutați un loc unde să-l depozitați. Deoarece îl folosiți doar o dată pe an, ideal este să-l depozitați într-un loc care nu deranjează pe nimeni.
După ce ați stabilit locul de depozitare, strângeți toate ornamentele și puneți-le în cutii. Dacă ornamentele sunt fragile, le puteți împacheta în ziare sau în folie de plastic cu bule de aer și așeza cu grijă în cutii. În ceea ce privește instalațiile, acestea trebuie puse separat, în alte cutii. Le puteți strânge sub formă de cerc și prinde cu o bandă adezivă. Astfel, ele nu se vor încurca și le veți folosi mai ușor anul viitor.
În cele din urmă, după golirea pomului vă rămân două opțiuni. Dacă este un pom artificial este suficient să-l demontați și să-l puneți în cutia sa. Este important să păstrați cutia originală.
După strângerea lui vor rămâne ace de brad pe covor. Pentru a le curăța cel mai bine este să folosiți mătura, deoarece bucățile mici de plastic pot deteriora aspiratorul.
Dacă pomul este natural și ați ales să-l tăiați problema va fi mai mare. Vor cădea multe ace, iar pe podea va fi multă rășină destul de dificil de îndepărtat.
Din nou, o soluție de alcool și apă caldă poate fi foarte utilă. Însă, fără îndoială, puteți evita o astfel de problemă prin achiziționarea unei pom artificial, care imită incredibil pomul natural încât abia se observă diferența odată decorat.
Ceară de lumânare curată de pe fața de masă
Lumânările sunt mereu prezente la cinele de Crăciun. Cu ajutorul lor se pot decora minunat mesele de Crăciun. Însă inevitabilul întotdeauna se produce. Fețele de masă sfârșesc pătate de ceară. Și adevărul este că ceara este foarte greu de scos de pe materialele textile.
Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să răzuiți ceara cu un card care nu vă mai trebuie sau cu un cuțit nu foarte ascuțit pentru a nu deteriora fața de masă. După ce ați eliminat mare parte din ceară de pe fața de masă aveți nevoie de hârtie absorbantă și un uscător de păr.
Puneți hârtia peste pata de ceară și începeți să aplicați căldură până când vedeți că ceara devine lichidă. În acest moment puneți mai multă hârtie pe partea superioară și lăsați-o să absoarbă cât mai mult posibil. În cele din urmă, îndepărtați rapid hârtia și spălați fața de masă la mașină. Dacă pata nu este complet eliminată, puteți repeta procedura.
Curățați cuptorul după Crăciun
Una dintre cele mai complexe activități de curățare după petrecerile de Crăciun este curățarea cuptorului. Este foarte probabil să-l folosiți pentru fripturi, deserturi și o grămadă de feluri de mâncare. Acest lucru va determina acumularea de grăsime și murdărie, iar curățarea nu va fi ușoară deloc.
Un truc bun pentru curățarea cuptorului este o pastă preparată cu bicarbonat de sodiu și apă. Aceasta se aplică pe interiorul cuptorului și se lasă să se usuce timp de 24 de ore. A doua zi o puteți îndepărta cu o cârpă și apă fierbinte. Dacă grăsimea este rezistentă, adăugați un pic de oțet în apă, care în combinație cu bicarbonatul va elimina crusta rezistentă.
După curățare, în cuptor mai poate mirosi a mâncare. Pentru a elimina mirosul, puteți pune apă și felii de lămâie în tava de la cuptor pe care o introduceți în partea de jos a acestuia. Apoi trebuie să-l porniți la putere maximă și când apa începe să fiarbă lăsați tava în cuptor timp de aproximativ 10 minute. După trecerea timpului, scoateți tava și ștergeți cuptorul cu o cârpă curată. Va arăta perfect.
Și dacă nu aveți timp de curățenie după Crăciun, apelați la o firmă de curățenie profesională din București. Specialiștii Conex Clean sunt mereu pregătiți să vă sară în ajutor cu servicii diverse: curățenie generală, curățare mochetă, curățenie birouri etc.
Sărbători Fericite!