(P) Skiathos, destinație de vacanță demnă de Hollywood

 Stamen Diana
.

Începutul de toamnă cu zile blânde și liniștite, ne amintește că vara este pe sfârșite, însă în Grecia este încă sezon de vârf, iar dacă te gândești la o escapadă de septembrie, AeroVacanțe îți propune un sejur în Skiathos la tarife tentante pentru toți membrii familiei, iar noutatea turistică cu care te întâmpină turoperatorul este chiar zborul charter din Timișoara!

Cea mai verde insulă din grupul Sporadelor de Nord, Skiathos își impresionează vizitatorii cu pădurile luxuriante de pini, plajele cu nisip fin și o viață de noapte destul de vibrantă. Printre cele mai importante atracții ale insulei se numără plajele cu nisip fin precum: Koukounaries, Banana, Agia Paraskevi și Troulos, dar și câteva obiective culturale ca Muzeul Papadiamantis, Mănăstirea Evalghelistria sau Castelul Medieval Kastro. 

Destinație fermecătoare de vacanță, la prețuri de nerefuzat

AeroVacanțe, singurul turoperator ce deține în portofoliul său zboruri directe spre Insula Skiathos, are pregătite pachete turistice pentru întreaga familie, cu hoteluri moderne și servicii de calitate, ghizi cu experiență și marele avantaj – zboruri charter din principalele orașe ale țării: București, Timișoara și Cluj-Napoca. Pachetele pornesc de la 259 euro/persoană și includ 7 nopți de cazare și masă conform ofertei, bilet avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxele de aeroport (95 euro/persoană) și asistența turistică. Printre destinațiile-vedetă proaspăt lansate de turoperator se numără și alte insule încântătoare din Grecia, precum Paros, Milos sau Naxos, unde cererea turistică este din ce în ce mai mare.

Insulă cu trecut glorios

Părinții cu copii care își doresc o destinație de vacanță cât mai aproape de casă, tinerii dornici de distracție sau îndrăgostiții gata să fie cuceriți de farmecul insulelor grecești, găsesc în Skiathos destinația ideală de vacanță. 

În trecut, ceea ce astăzi vedem ca fiind ruinele castelului medieval Kastro a servit ca și capitală a Insulei Skiathos. Construită strategic pe o stâncă înaltă ce atârnă deasupra mării, în extremitatea nordică a insulei, cetatea era menit să protejeze locuitorii de atacurile și invaziile piraților. Complexul găzduia aproximativ 300 de locuințe și 20 de biserici elegante, iar astăzi mai găsești aici doar câteva mărturii mute ale trecutului glorios din acele vremuri. În plus, din vârful dealului te poți bucura de o panoramă uluitoare asupra continentului, precum și spre partea de nord a Insulei Skopelos. Priveliștea spre plaja pitorească este de asemenea uluitoare, cu numeroase bărci mari și mici care se așază caleidoscopic de-a lungul țărmului. 

Casa lui Alexandros Papadiamantis, unul dintre cei mai proeminenți scriitori greci, este un alt obiectiv demn de vizitat, aflat în orașul Skiathos. Edificiul a fost construit de către tatăl autorului între anii 1850 și 1860, iar după moartea scriitorului, în anul 1911, casa a fost declarată monument conservat de către Ministerul Culturii Elen și a fost transformată într-un muzeu dedicat vieții și operei autorului. Exemplu tipic de arhitectură locală, aceasta este una dintre cele mai frumoase case ce mai reflectă încă stilul și caracterul tradițional al insulei. În afară de mobilier și de obiectele originale ale locuinței, vei mai găsi aici și o sală de expoziție, cu o colecție impresionantă de manuscrise.

Orașul Vechi din Skiathos Town sau Chora este locul ideal pentru a fi străbătut la pas, pe alei și străduțe labirintice, pentru a descoperi farmecul local și amintiri de odinioară. Găsește în calea ta Cetatea Bourtzi, construită de venețieni pe partea de est a portului, unde te poți relaxa la una dintre terasele umbrite de pini. 

Restaurantele și cafenelele așezate pe lângă apa strălucitoare îți oferă priveliști minunate asupra împrejurimilor. Magazinele, galeriile de artă și buticurile cu suveniruri, decorate cu frumoasele flori de hârtie – bougainvillea, te îmbie să le treci pragurile. Pe strada Papadiamantis vei găsi și un cinematograf în aer liber, unde cea mai populară proiecție este Mamma Mia!, comedia romantică muzicală filmată în Skiathos în anul 2008, cu nume mari ale cinematografiei, printre care Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan sau Colin Firth. 

 

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton