(P) Revelion pe ritm de fado, în femecătoarea capitală a Portugaliei

 Stamen Diana
.

Unul dintre cele mai frumoase și mai cosmopolite orașe ale Europei este fără îndoială Lisabona, o destinație colorată, renumită pentru multitudinea de monumente istorice, muzee de clasă mondială și construcțiile cu rol de apărare. În plus, orașul devine încă și mai primitor cu ocazia Revelionului, când orașul vibrează de voie bună pe ritmurile muzicii fado, în festivaluri tradiționale.

Petrece o vacanță de neuitat în Lisabona într-un circuit de Revelion oferit de Europa Travel, care te îmbie să te bucuri de tot ce are mai frumos de oferit capitala Portugaliei și cele mai de seamă localități din împrejurimi. Pornește într-o aventură în descoperirea locurilor precum Sintra, Porto, Cabo da Roca, Setubal, Fatima, Nazare sau Obidos, în tururi opționale alături de turoperatorul din România.

Atracții de top în cartierele colorate și piețele tradiționale

Dispus pe mai multe dealuri, lângă gura râului Tejo, orașul portughez are o sumedenie de atracții pentru toți vizitatorii. Explorează străduțele înguste ale cartierului vechi, bucură-te de o plimbare pe malul apei sau vizitează parcurile și grădinile luxuriante. Serile ți se îmbogățesc cu experiențe memorabile în cafenelele din Bairro Alto, de unde răsună muzica Fado, ce te transpune într-o altă epocă.

Cartierul Belem adăpostește câteva dintre cele mai importante atracții ale Lisabonei, Turnul Belem și Mănăstirea Sf. Ieronim, monumente istorice din secolele XV-XVI ce fac parte din UNESCO. Alte clădiri spectaculoase ale orașului pot fi admirate și în cele mai importante piețe, Praca Rossio, Praca Restauradores și Praca do Comercio, alături de Europa Travel.

Locuri de văzut în tururi opționale

Oraș portughez încântător, Sintra se bucură de o abundență de atracții turistice, de la castele antice la palate somptuoase, dintre care se remarcă Palatul Pena și Castelul Maur. Renumită pentru stilul arhitectural romantic și construcțiile amplasate pe dealurile împădurite din Parcul Național Serra da Sintra, această zonă te va cuceri de la prima vedere. În plus, de aici poți lesne continua excursia spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei.

Descoperă locuri legendare ale Portugaliei, precum Fatima, de care se leagă o serie de viziuni și profeții ce ar fi avut loc în anul 1917, care a făcut ca Sanctuarul Sfintei Fecioare să fie unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj din țară.

Priveliști uluitoare asupra oceanului și a stâncilor de pe coasta Portugaliei te așteaptă în orașul Setubal, în timp ce Evora, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, te cucerește cu aspectul tradițional și rural, apropiat de cel mediteranean, completat de plantațiile de măslini și culturile de viță-de-vie. În Porto, de neratat sunt faimoasele crame unde poți degusta aromatele vinuri ce pot completa o masă tradițională cu preparate delicioase din pește sau fructe de mare.

 

De Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Circuite Revelion 2019

Revelion in Lisabona – Tarif: 342 Euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton