(P) Revelion încărcat de spiritualitate și istorie, în Țara Sfântă

 Pirvu Cristina
.

Pășește pe urmele Mântuitorului în orașele biblice ale Israelului, intră în apele sfinte ale botezului, în Yardenit sau urcă pe Muntele Măslinilor acolo unde ucenicii au învățat cea mai puternică rugăciune din toate timpurile, totul într-un circuit de 8 zile cu prilejul Revelionului.

Turoperatorul Europa Travel te invită să descoperi Țara Sfântă în vacanța de Anul Nou, într-un circuit de excepție cu avionul la tariful redus de 549 euro/persoană! În plus, aceasta este ocazia perfectă să descoperi și Haifa sau Tel Aviv, cele mai cosmopolite și boeme locații din Israel care te vor surprinde prin farmecul lor aparte.

Într-o țară dominată de tradiții și religie, Tel Aviv pare mai degrabă un oraș occidental surprinzând călătorul prin viața de noapte antrenantă, plajele idilice, apele clare și atmosfera cosmopolită. Însă chiar și așa vei vedea că Tel Aviv are și o parte conservatoare pe care o vei descoperi în turul de la Europa Travel.

Jaffa, Ierusalim și Bethleem, între istorie, cultură și spiritualitate

Orașul vechi Jaffa este traversat în fiecare an de 2,5 milioane de turiști veniți să descopere locul ce este menționat atât în Vechiul cât și în Noul Testament, cu ziduri groase de apărare și locuri de rugăciune cu o vechime de 3000 de ani.

După ce ai călătorit în timp în Jaffa, drumul continuă cu cetatea Ierusalimului, acolo unde se regăsesc cele trei mari religii: iudaismul, islamismul și crestinismul. Pornește pe Drumul Crucii cu cele 14 opriri până la Biserica Sfântului Mormânt, traversează cartierul Evreiesc, observă pelerinii la Zidul Plângerii, iar apoi urcă pe Muntele Măslinilor, pentru a te regăsi spiritual în Mănăstirea Tatăl Nostru. Puțin mai sus, pe o colină semeță se întinde Grădina Ghetsimani cu Biserica Tururor Națiunilor, unde Mântuitorul s-a rugat în ultima noapte de a fi vândut.

Israel poate fi o destinație destul de copleșitoare mai ales dacă ajungi aici în rolul de pelerin, însă chiar și așa nu poți exclude o vizită opțională la Yardenit, pentru a intra în apele sfinte unde Isus și-a primit botezul. De aici urci pe Muntele unde s-a predicat pentru prima dată de Fericiri, iar urmând traseul spre Capernaum – zis și 'Satul lui Naum' vei vizita Casa Sfinților Petru și Andrei și ruinele unei sinagogi în care a propăvăduit Hristos.

Revelion în stil tradițional

Bethleem, poartă supranumele și de Casa Pâinii, fiind unul dintre cele mai importante orașe de pelerinaj din lume identificat ca fiind locul unde s-a născut Regele David. Aici se află Piața Ieslei cu Biserica Nașterii Domnului și Mormântul Rahelei pe care le vei putea descoperi în turul de la Europa Travel. În plus, în Bethleem poți întâmpină Anul Nou cu o cină festivă primită Bonus de la Europa Travel.

Traversează ținutul deșertic Qumran renumit pentru că aici se află peșterile enigmatice unde s-au descoperit Manuscrisele de la Marea Moartă și oprește-te în Ierihon,  un așezământ aflat la cea mai joasă altitudine, înconjurat de Muntele Nebo – unde se spune că Dumnezeu a cuvântat pentru ultima dată, și Marea Moartă în apele căreia vei putea pluti și tu, într-o excursie opțională de la Europa Travel.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Revelion

Circuit Revelion in Israel – Tara Sfanta – tarif: 549 euro/persoana, 7 nopti de cazare in Bethleem la hotel 4* cu mic dejun si cina, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, tur Tel Aviv – Jaffa si Ierusalim, ghid local, bilete de intrare, asistenta turistica. *Bonus – cina festiva de Revelion! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton