(P) Primăvara asta se poartă cât mai colorat... în farfurie

 Diana Munteanu
.

Varietatea zilnică și dinamica vieții cotidiene au venit la pachet cu posibilitatea ca noi, femeile secolului 21, să avem multe, prea multe opțiuni de a alege ce să facem cu timpul nostru. „Care timp?' va veni întrebarea firească, pentru că se știe că femeia de azi este mereu, dar mereu, în criză de timp. Însă numai cine nu ne cunoaște nu știe că avem superputeri și că ne putem transforma cât ai clipi în adevărate zeițe.

Dincolo de job, pentru că ne place să fim independente, ne luptăm cu noi înșine să ne găsim timpul nostru, doar al nostru. Adică acela în care ne îngrijim de felul în care arătăm, pentru că ne place să fim admirate, invidiate, copiate și să adunăm 1000 de like-uri la o postare, că doar suntem reprezentantele sexului frumos de când s-a inventat lumea. Chiar dacă asta înseamnă să ne trezim la 6 în fiecare dimineață.

Primăvara asta (ca în toate primăverile) ne-am propus să d acel stil de viață sănătos la care ne gândim de luni bune și pe care îl amânăm tot de atunci. Pentru că nimic nu face minuni mai mari pentru starea noastră generală de bine decât un stil sănătos de viață. Prima alegere: mersul pe jos în loc de a sări imediat în mașină chiar și pentru a ajunge la magazinul din colț. Doar începutul este greu, iar după o săptămână uităm complet de mașină (și de bătaia de cap legată de locul de parcare care nu e niciodată liber).

A doua alegere și cea mai importantă: ce, cât și cum mâncăm. Și cum veștile bune circulă repede, am aflat din mai multe surse că terapia prin culoare reduce stresul. Iată două lucruri bune în același timp: mâncăm ce trebuie și ne și relaxăm, pentru că se știe că o farfurie cât mai colorată este extrem de ispititoare. Ar fi bine să urmăm acest program pentru următoarele săptămâni până la Paște, pentru că o dietă bazată pe vegetale ne ajută să ne recăpătăm vigoarea diminuată peste iarnă, să avem un tonus bun și un ten mult mai luminos. Și, evident, să încăpem din nou în rochițele și pantalonii noștri frumoși de anul trecut.

Pe de altă parte, trebuie să fim atente la ce alegem, pentru că hrana de calitate este esențială pentru energia zilnică. Dimineața optăm pentru fructe; fiind dulci, e de preferat să le acordăm prima parte a zilei. Și pentru că ne place colorat, amestecăm fructe de pădure cu bucățele de banană, câteva migdale crude și două-trei feliuțe de portocală sau grepfruit. Mmm…de-abia așteptăm diminețile acestea proaspete, colorate și parfumate!

La prânz ne umplem cu vârf o farfurie cu legume sățioase: fasole roșie sau, după caz, năut, mazăre sau linte daucy, lângă care adaugăm morcov (crud sau din conservă, după cum avem la îndemână), ridiche, castravete, frunze de salată, suc de lămâie și câteva feliuțe de măr pentru diversitatea gustului. Câteodată ne răsfățăm, am auzit că la mare modă sunt cartofii mov sau dulci, iar dacă avem ceva mai mult timp, ne putem prepara de cu seara și o felie de dovleac copt sau o ceașcă de quinoa. Dar cum avem timp să căutăm asemenea bunătăți doar în weekend, în zilele de birou desfacem o conservă de sfeclă roșie daucy, și gata, am terminat de colorat și ne apucăm de savurat. Farfuria noastră este plină ochi, toată lumea se întreabă cum de măncăm atât de mult și nu se vede… Ei nu știu că ne-am inspirat de la Chef Cătălin Scărlătescu, doar și el e la dietă, iar dacă el poate, atunci noi de ce ce n-am putea?

Alegem în special gama de salate de la daucy pentru că sunt dozate în așa fel încât să folosim tot conținutul la o singură masă, iar nouă oricum nu ne place să risipim mâncarea. Optăm pentru produsele daucy și pentru că am citit despre respectul lor pentru consumatorul de oriunde, compania păstrând constantă calitatea produselor pe toate piețele pe care este prezentă.

Drumul nostru spre casă se abate lunea, miercurea și vinerea pe la o cofetărie vegană, de unde cumpărăm doar câte două bomboane de ciocolată, ca să ne treacă gustul de dulce. O mică plăcere nevinovată… Iar seara ne preparăm de cele mai multe ori fie o supă cremă de porumb Gold daucy, fie o supă cremă de mazăre daucy cu mentă sau fierbem o mână de orez brun integral cu mazăre daucy și spanac. Am „furat' rețetele de aici:

Și ultima provocare, poate cea mai mare: chiar dacă ceilalți membri ai familiei noastre nu urmează același stil de viață, să încercăm pe cât posibil să nu ne abatem de la ceea ce ne-am propus. Revenind la ce scriam mai devreme, noi, femeile, suntem în stare să ducem la bun sfârșit orice provocare. Grația și strălucirea vin din interior, dar obiceiurile bune le păstrează. Iar acum ne este mai ușor să fim fidele idealurilor noastre de frumusețe pentru că există daucy, pentru toate gusturile și poftele!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton