(P) Praga, unul dintre cele mai fascinante orașe europene

 Pirvu Cristina
.

Pentru îndrăgostiți, boemi sau pasionați de istorie, Praga este fără nicio îndoială un adevărat magnet turistic. Centrul său vechi este ticsit de bijuterii gotice și edificii medievale, partea nouă a orașului vibrează de viață, în timp ce împrejurimile sale sunt binecuvântate cu peisaje pitorești.

Vizitează Orașul celor 100 de clopotnițe într-un circuit de 7 zile cu autocarul, de la Europa Travel. Turoperatorul îți oferă posibilitatea să descoperi în tururi culturale la tarife excelente, cele mai populare destinații europene și nu numai. În cadrul circuitului în Praga vei vedea  Brno și Castelul Konopiste, dar și alte locuri pline de însemnătate istorică din Slovacia, Austria sau Ungaria.

Locații imperiale

Brno, capitala regiunii Moravia este fosta reședință regală a Prinților din Bohemia. Cu puternicele sale influențe slave, fortificațiile bine păstrate și peisajele naturale bogate în păduri de pini și lacuri ca smaraldul, Brno este unul dintre cele mai pitorești orașe europene. Circuitul cu autocarul de la Europa Travel te duce către Praga, orașul alchimiștilor și artiștilor gotici cu impresionanta arhitectură barocă, art-nouveau și atmosfera medievală.

Orașul istoric praghez este ticsit de detalii arhitecturale și simboluri obscure, iar străzile pavate cu rocă cubică șerpuiesc toate până la cel mai mare Castel Medieval din Europa, ce a fost înscris în Guiness World Records.  Plimbă-te pe celebrul Pod Carol, decorat cu statuetele din marmură pe de-o parte și de alta, pentru a surprinde cele mai bune panorame asupra râului Vltava.

De aici te poți îndrepta spre Old Square ce adăpostește între zidurile de apărare – Strada de Aur cu locuințele laureaților Premiului Nobel. Dar și Catedrala Sfântul Vitus – cel mai exemplar edificiul gotic din Cehia, o necropolă imperială din 1344 care adăpostește mormintele Regilor Bohemiei.

După ce descoperi la pas întregul Castel Praga, muzeele de artă, palatele regale și bisericuțele gotice, poți evada câteva ore la shopping pe stradă Vaclavske Namestie, unde se găsesc cele mai multe magazine de lux. Opțional, Europa Travel îți propune să petreci o noapte pragheză în unul dintre localurile tradiționale ale capitalei.

Relaxare la băi termale

Turul continuă spre Karlovy Vary, o oază de relaxare cu izvoare termale, unde te poți bucura de tratamente minerale în băile din incinta palatelor regale ridicate în Epoca de Aur a Cehiei.

La circa 50 de km distanță de Praga, pe o colină împădurită domină Castelul Konopiste, o fortăreață gotică cu influențe franceze care a servit ca reședință pentru moștenitorul tronului Austro-Ungariei, Franz Ferdinand. Castelul datează din anul 1280, însă de-a lungul timpului au fost adăugate turnuri rotunde de observație, porți baroce, poduri mobile, iar interiorul a fost decorat cu fresce alegorice și picturi clasice.

Ultima parte a circuitului de la Europa Travel include un tur cu autocarul al orașului Viena și Budapesta, urmată de o croazieră pe Dunăre.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Europa prin Europa Travel

Circuit Praga – Tarif: 279 Euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 2*,3*,4*, transport autocar, ghid, croaziera pe Dunare la Budapesta, excursie la Castelul Konopiste. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

 

 

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton