Moroșenii, oameni molcomi și plăcuți, sunt de părere că cel mai frumos colț din lume este fără îndoială Maramureșul... Un tărâm uitat de timp, cu bisericuțe din lemn vechi de secole, coline înverzite și cele mai frumoase obiceiuri. Este locul care ți se lipește de suflet și care trebuie neapărat vizitat de către orice pasionat de călătorii.
Lonely Planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorii din lume, a poziționat Maramureșul pe lista cu locuri de văzut măcar o dată în viață. Această regiune este inima sălbatică a României, unde domnește liniștea, iar peisajele pitorești sunt întregite de bisericile medievale parte din patrimoniul mondial UNESCO.
Paradisul României
Dacă ajungi anul acesta în Maramureș, dă un tur al locului cu celebra Mocăniță care te conduce către cele mai frumoase culmi cu izvoare cristaline, cascade spectaculoase și sate tradiționale uitate de vreme.
'Maramureș, plai cu flori', așa cum obișnuiesc moroșenii să numească acest colț de paradis, este clar unul dintre cele mai bogate ținuturi din țară, cu peste 38 de arii protejate, zeci de edificii de patrimoniu și celebrele porți de lemn devenite un adevărat simbol al locului, în toată lumea.
Maramureșul este vestit și pentru broderiile lucrate manual de femeile locului care obișnuiesc să lucreze cele mai frumoase costume populare din țară și poate chiar din lume, pe care gospodarii le îmbracă în fiecare duminică când merg la bisericile satului, sau în zilele de sărbătoare.
Mănăstiri și biserici din patrimoniul UNESCO
Sunt numeroase locuri pe care nu ar trebui să le ratezi în Maramureș, multe devenite celebre în toată lumea, iar altele rămase încă necunoscute turiștilor, de o frumusețe autentică … Îți poți începe incursiunea în lumea de poveste a acestei regiuni prin bifarea celor mai vizitate dintre bisericile locului: Voroneț – cunoscută și sub denumirea de Capela Sixtină a Estului, mănăstirea Humor ce datează din anul 1530, Moldovița – cu ale sale picturi interioare și exterioare care fac înconjurul lumii, înscrise pe listele patrimoniului UNESCO, sau mănăstirea Putna – cel mai important centru cultural, religios și artistic al țării.
De Mădălina Isar
Tarife de la 875 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-3*, transport autocar, servicii ghid din partea agentiei. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.