(P) Jeep safari și tur istoric, într-o vacanță în Kusadasi

 Pirvu Cristina
.

Raiul de smarald al Turciei, Kusadasi este o destinație recunoscută pentru posibilitățile numeroase de petrecere a timpului incluzând aici activități antrenante precum drumeții în parcuri naționale sau sporturi nautice, vizite culturale în orașe antice sau excursii în împrejurimi până la Pamukkale și Efes …

Explorează orașul Kusadasi într-un sejur de 6 nopți cu autocarul de la Europa Travel, la tarife accesibile și servicii turistice excelente.

Kusadasi are plaje nisipoase și sunt încadrate de o linie lungă de palmieri și pini, ce îi dau orașului un farmec pitoresc. Zona de coastă este scăldată de cele mai cristaline ape ale Mării Egee, în care să înoți în tihnă ore în șir, iar dacă ești pasionat de scufundări vei găsi aici și câteva centre nautice de unde poți închiria echipamentul necesar.

Cea mai lungă plajă din Kusadasi

Pentru răsfăț la soare mergi pe Plaja Long, aflată la circa un sfert de oră de centrul orașului Kusadasi. Cadrul natural cu iz exotic este completat de fâșia de nisip lungă de până la 6 km care nu se aglomerează nici măcar în plin sezon estival. Totuși, dacă ești în căutarea unor locuri mai retrase, unde plajele sunt sălbatice și stâncoase, poți evada pe Kustur și Tusan Beach.

Aventuri pe crestele montane

Dacă ești pasionat de drumeții, Kusadasi te surprinde cu numeroasele sale arii protejate. Parcul Național Dilek, întins la circa 30 km de centru, poate fi cea mai bună alegere pentru o escapadă activă și răcoroasă. Pădurile de conifere, vegetația deasă și micile cascade împrejmuite de  dealuri acoperite cu ferigi compun un cadru pitoresc unic. Zona adăpostește un număr mare de plante rare, păsări și animale, fiind cunoscută mai ales pentru caii sălbatici.

Pornește într-un jeep safari aventuros pe coastele Munților Gur Dar, spre încântătorul sat Kirazli ce se întinde într-o scobitură stâncoasă la circa 10 km distanță de Kusadasi. Cunoscut sub numele de 'Satul Cireșilor', Kirazli are o atmosferă tihnită, iar localnicii se ocupă cu agricultura.

La fiecare final de săptămână se organizează în sat, o piață locală de fructe și legume proaspete, ce adună numeroși vizitatori din împrejurimile orașului Kusadasi. Gastronomia, obiceiurile unice, mica plajă virgină și localnicii primitori fac din Kirazli unul dintre cele mai încântătoare sate de pe coasta Mării Egee. Combină vizita și cu explorarea Parcului Național MiliPark, cu superbele coaste șerpuitoare ce te conduc către Peștera lui Zeus.

Orașe antice impresionante

Într-un sejur în Kusadasi nu poți omite un tur istoric al vechiului oraș Pygale celebru pentru că adăpostea cândva Templul zeiței Munkya, protectoarea locului. În zona Guzelcamli, găsești și orașul antic Panionion. Acesta era locul unde zeul Poseidon era adorat prin spectacole și jocuri grecești, ce se desfășurau în vechea arenă din piatră, marcată prin santuare și temple impozante.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Kusadasi

Hotel Flora Suites 3* – Long Beach – de la 158 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton