(P) Evitarea nebuniei de Black Friday - 6 sfaturi de la retailerii de succes

.

Black Friday nu este altceva, decât noua sărbătoare de Crăciun. După patru ani de studii amănunţite, statisticienii au descoperit că vânzările cu amănuntul cresc cu 1% din octombrie până în noiembrie, după care scad din nou cu 1,5% în decembrie.

Cheltuind în perioada Black Friday aproape 80 miliarde de dolari pe plan mondial, 37% dintre consumatori recunosc că amână decizia de cumpărare până sunt anunţate reducerile.


Persoanele care deţin cataloage și broșuri offline vor rata evenimentul. În ziua de Black Friday, consumatorii se vor lupta pentru cele mai bune oferte, iar deciziile de cumpărare vor fi luate atunci şi acolo, deci este esențial ca ofertele tale să fie ușor accesibile în această zi. Dacă nu ai posibilitatea publicării online – majoritatea micilor comercianţi cu amănuntul nu au această posibilitate – utilizarea unei platforme gata făcute, cum ar fi cel oferit de Ofertolino.ro poate fi de un real ajutor în digitizarea catalogului publicitar, oferind un adevărat avantaj în competiţie.


Avantajele nu se opresc aici. Urmează cei şase paşi de aur pentru a avea un Black Friday profitabil:

  1. Pentru a câştiga, trebuie să participi. Este evident, dar numai 75% dintre comercianţii cu amănuntul au luat parte anul trecut la evenimentul Black Friday. Realizând un val de vânzări de 80 de miliarde de dolari, concentrat pe o singură zi de activitate, nu trebuie să-ţi fie frică să participi.
  2. Fi online şi mobil. 79% dintre achiziţiile în această zi nu sunt realizate în magazinele fizice. În ciuda rapoartelor senzaționale, cumpărătorii nu se deplasează de fapt la un magazin cu reducere. Drept urmare, comercianții cu amănuntul care vând prin corespondență și prin telefon pierd, deoarece ei pur și simplu nu pot prezenta cataloagele pe hârtie în fața clienților la momentul potrivit, iar cei care o fac sunt descalificaţi, pentru că au distrus copacii ca să obţină un câştig rapid. Această situaţie care atrage după sine numai pierderi, dacă retailerul nu îşi transformă cataloagele şi broşurile în cataloage digitale.
  3. Fi selectiv. Comercianții cu amănuntul care au obţinut câştiguri anul trecut, au ales să reducă preţul doar la anumite la loturi de produse, în loc să aplice reduceri generalizate de preţ. Reducerile selective dau clientului satisfacția de a participa la o vânătoare de chilipiruri, astfel brandul nu va fi perceput ca unul scump după finalizarea evenimentului. perceperea. Mai mult de atât, astfel vei reuși să gestionezi marja și să valorifici în mod corespunzător cheltuielile sporite.
  4. Foloseşte timpul şi fi atent. Majoritatea deciziilor de cumpărare vor fi făcute în ziua reducerilor, deci întocmeşte în avans o listă cu produsele care vor participa la eveniment, studiază preţurile concurenţei şi revizuieşte-ţi planurile în funcţie de aceste aspecte. Nu ceda tentaţiei de a stabili dinainte reducerile fixe prin tipărirea unor mini cataloage. Dacă ţi-ai digitizat cataloagele, îţi poţi actualiza ofertele şi preţurile oricând doreşti cu ajutorul unor instrumente oferite de ro. Astfel vei fi cu un pas înaintea marilor companii, care trebuie să înştiinţeze echipele IT cu o săptămână înainte pentru a opera chiar şi cele mai mici schimbări.
  5. Obţine fidelizare prin stabilirea unei reduceri potrivite. Sistemele de fidelizare nu mai reprezintă o modalitate eficientă de a păstra clienții, atenția acestora s-a îndreptat spre metode mai clare și mai științifice de acumulare. Black Friday este o bună oportunitate de a obţine noi clienţi, dar cum poţi transforma o vânătoare de chilipiruri într-o relaţie de durată? Dacă prima achiziţie a unui client este un articol cu o reducere de 5% – 30%, probabilitatea ca acel client să revină este foarte mare. O reducere mai mare de 30% nu mai este profitabilă, iar un discount sub 5% nu este o reducere adevărată din punctul de vedere al clientului.
  6. Verifică-ţi sistemele şi procesele pentru a face faţă cererii. Cercetările au arătat că 53% dintre cumpărători părăsesc o pagină mobilă după doar 3 secunde, deci pentru fiecare minut de înrerupere, retailerii pierd mii de dolari. Chiar şi o mică reducere a performanţei va atrage după sine pierderi în vânzări. În timpul unui eveniment cum este Black Friday, poţi pierde mult dacă te concentrezi la propria infrastructură, în loc să te axezi doar pe vânzări şi cumpărări. Firmele care nu au în prezent un catalog digital se pot bucura de o nouă oportunitate. Dacă optezi pentru o platformă bazată pe cloud trebuie doar să furnizezi conținutul, iar furnizorul de platforme îşi va face griji cu privire la capacitatea de a face față cererii. Acest lucru este foarte uşor de realizat datorită capacității rapide de reacție a infrastructurii cloud.

În concluzie, cu toate că fotografiile cumpărătorilor care luptă pentru televizoarele cu discount au făcut furori în buletinele de știri, adevărul este că 79% din comerțul de la Black Friday este şi va fi realizat în mediul digital. Construirea unei strategii bune, adaptabile, nu numai că îţi poate spori rapid vânzările, dar te va ajuta totodată să fidelizezi clienţii pe termen lung, deci este esenţial ca firma ta să participe în acest eveniment. Dacă deţii în prezent cataloage și broșuri offline, accesarea rapidă online trebuie să fie o prioritate, dar nu arunca o mulţime de bani pe un eveniment efemer. Ofertolino.ro vine în ajutorul companiilor pentru a-şi face simţită prezenţa în mediul digital, fără a fi nevoie să-și construiască o platformă proprie, permiţându-le astfel să se concentreze doar pe activitatea de comerţ.