(P) Escapadă gourmet în Costa Brava, un paradis spaniol

.

Într-un sejur la malul mării pe cea mai sălbatică coastă spaniolă, îți va fi greu să te desprinzi de tavernele locale care te atrag cu mirosuri de nedescris. Costa Brava este un paradis din mai multe punte de vedere: are peisaje luxuriante cu orașe istorice și o bucătărie tradițională care satisface orice cerință.

 


Valurile spumoase pe un fundal interesant compus din case albe și pini care parcă plonjează dramatic în golfurile de smarald, îți vor face poftă să testezi cele mai delicioase preparate catalane. Paella cu fructe de mare ori pui. Homari la grătar răcoriți cu suc de lime și lemongrass. Iepure la cuptor în crustă de alune, răsfățat cu usturoi și roșii. Sangria rece ca gheața și delicioasele produse de patiserie influențate de bucătăria franceză, sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le poți încerca aici.


 

Costa Brava, regiunea artiștilor care te inspiră

 

Costa Brava este una dintre cele mai vizitate destinații din Spania, care atrage ca un magnet turiștii din toate colțurile Europei, datorită stațiunilor vibrante, a plajelor idilice, dar mai ales grație tradițiilor bine păstrate.

 

Bucătăria catalană are influențe franceze, iar Costa Brava se identifică prin preparatele devenite simbol în întreaga Spanie. Brânzeturile din lapte de capră și oaie, uleiul de măsline din soiul foarte apreciat Arbequina, sosurile picante din roșii cu migdale, șofran și usturoi, fructele de mare și peștele, sunt socotite ca preparatele simbol ale locului, pe care trebuie neapărat să le încerci într-o tavernă cu vederi spre marea de smarald.

 

Preparate devenite simbol

 

Dacă mergi în Blanes, poarta de intrare în Costa Brava, poți degusta deliciosul cod în stil catalan cu semințe de pin și stafide, și escudella barrejada – care se gătește după cea mai veche rețetă de supă din Europa, și are o consistență foarte cremoasă.


 

 

La doar 30 de km de granița cu Franța, în pitorescul sat Roses, vestit pentru plaja lungă delicată și golful pitoresc, se mănâncă în stil specific catalan puternic influențat de bucătăria franceză. Colecția de rețete tradiționale include măsline umplute cu brânzeturi, tăvălite în pesmet și coapte la foc iute, frigărui cu anșoa, rulouri cu bacon umplute cu prune uscate și renumita cargols a la llauna  – un deliciu din melci piperați scăldați în celebrul sos picada.


 

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Costa Brava

Hotel Bon Repos 3* – tarife de la 598 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Reducere Early Booking 10%! Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.