Visul cel mai mare al oricarei femei este de a deveni mama, insa, exista din ce in ce mai multe cazuri in care femeile nu pot ramane insarcinate, iar motivele sunt variate, de la un stil de viata neadecvat si pana la infertilitate. Daca o femeie nu reuseste sa ramana insarcinata in decursul unui an, cu toate ca isi doreste si a inclus in dieta Profecund sau alte suplimente pentru favorizarea sarcinii, este recomandat sa viziteze medicul ginecolog pentru investigatii amanuntite.
Analize de rutina inainte de sarcina
Primul aspect pe care trebuie sa-l ia in calcul o femeie atunci cand isi doreste sa ramana insarcinata sunt analizele de rutina. Pe langa hemoleucograma, urocultura si testarea glicemiei, insa, mai sunt necesare si alte analize specifice. Este recomandat ca ambii viitori parinti sa-si faca testarea RH-ului si a grupei de sange, deoarece o incompatibilitate in acest sens poate conduce la malformatii congenitale, retard mintal sau chiar moartea fatului. Un alt set de investigatii se adreseaza depistarii bolilor cu transmitere sexuala, testul HIV si testul pentru Chlamydia si sifilis fiind obligatorii, alaturi de testarea pentru gonoree si virusul hepatic B sau C. In continuare exista o serie de analize pentru depistarea anumitor anticorpi. Din punct de vedere ginecologic este recomandata examinarea pelvina, testul Babes-Papanicolau si examenul de secretie a florei vaginale. Totodata, viitoarele mamici trebuie sa consulte medicul dentist in vederea rezolvarii eventualelor carii.
Sprijin pentru organism
Pentru a ramane mai usor insarcinata este recomandat sa se intervina inca din timp asupra stilului de viata. Alimentatia sanatoasa si miscarea fizica favorizeaza sarcina, un alt aspect deosebit de important fiind combaterea stresului. Se recomanda introducerea in meniul zilnic a alimentelor bogate in acid folic, vitamina B6, B12, calciu, magneziu, fier si acizi grasi Omega-3. De asemenea, procesul de conceptie depinde si de alti factori, printre care ciclul menstrual, ovulatia si libidoul, iar pentru echilibrarea acestora recomandarea noastra este Profecund. Acesta este un supliment alimentar natural conceput special pentru a pregati instalarea unei sarcini sanatoase.
Factori care afecteaza fertilitatea
Fertilitatea este afectata de o serie de factori, primul si cel mai important fiind varsta. Dupa 30 de ani sansele de a ramane insarcinata incep sa scada gradual, iar dupa 37-40 de ani devin aproape nule. De asemenea, obezitatea, stresul cronic, alcoolul si fumatul scad dramatic sansele unei femei de a deveni mama. Pe de alta parte, exista o serie de boli care afecteaza fertilitatea, in aceasta categorie intrand anumite boli si anomalii ale aparatului reproducator, boli cu transmitere sexuala, anumite afectiuni cronice, dar si tulburarile alimentare, boala celiaca sau anumite boli autoimune.