(P) Corfu – o insulă demnă de filme

 Florentina Liutic
.

Cu mai bine de un milion de turiști pe vară, insula Corfu este una dintre destinațiile preferate de familiile cu copii, în fapt acest loc prietenos se laudă cu unele dintre cele mai bune plaje binecuvantate cu intrare lină în marea de smarald, stațiuni boeme și numeroase atracții istorice.

 

Călătorii care aleg un sejur în Corfu se simt atrași într-un mod special de golfurile cu ape cristaline, perfecte pentru înot, snorkeling și scuba diving, datorită formațiunilor stancoase prezente pe fundul mării, a recifelor de corali și a viețuitoarelor numeroase care înoată aproape de mal. Lagunele albastre cu ale lor peisaje de vis, vegetația deasă compusă din păduri de pini și chiparoși, alături de marile atracții istorice și culturale sunt alte motive pentru care insula Corfu este atat de iubită de turiștii europeni.

Descoperă stațiunile Dassia, Ipsos sau Paleokastritsa, unele dintre cele mai dezvoltate și populare sau îndreaptă-te spre Agios Gordios, Kassiopi sau Sidari, dacă ești în căutarea locurilor retrase cu aer sălbatic și priveliști pitorești.

Alege un sejur cu avionul în Corfu de la Europa Travel, prin care te poți bucura de cel mai bun raport calitate/preț pentru vacanța ta. Consacrat ca realizator de chartere cu autocarul, turoperatorul low-cost este un jucător important și pe piața charterelor cu avionul, unde a intrat încă din 2008, fapt pentru care Europa Travel a consolidat conceptul sejururilor low cost și pe acest tip de program turistic.

 

În Corfu s-a filmat o parte din seria 007

Devenită celebră încă din anul 1980, odată cu filmarea a două pelicule premiate, Corfu este locul pe care trebuie să-l vezi neapărat mai ales dacă ești un fan al seriei 007, agentul secret. Pe cea mai verde insulă din Marea Ionică au fost turnate cadre importante din filmul 'For Your Eyes Only' (1981), în zona celor mai importante plaje, în orașul vechi al capitalei Kerkyra, cu cele două fortărețe, dar și în Gastouri unde se află celebrul palat al împărătesei Sissi, Achillion.

 

Scena înotului din Laguna Albastră – turnată în apele Mării Ionice

În schimb, dacă ești mai degrabă o fire romantică, însă vrei să pornești pe urmele celor mai populare producții filmate aici, îmbarcă-te într-o croazieră de poveste în largul Mării Ionice, pană la magnifica Lagună Albastră. Aici s-au turnat cateva scene din filmul cu același nume – 'Blue Lagoon' din 1980, avandu-i în rol principal pe actorii Brooke Shields și Christopher Atkins, îndrăgostiții pierduți pe o insulă pustie din paradis.

După băi relaxante în laguna cu apă cristal de un turcoaz remarcabil, te poți îndrepta spre Peșterile Albastre și insulițele Paxi și Antipaxi, ce te vor întampina cu plaje albe, porturi de pescari pitorești și preparate culinare delicioase.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur avion Corfu

Hotel Yannis 3* – tarife de la 544 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton