(P) Corfu, cea mai verde dintre insulele grecești

 Andreea Catrina
.

Scăldată de apele cristaline ale Mării Ionice, insula Corfu este o combinație splendidă de culori de la turcoazul apei până la verdele luxuriant al dealurilor acoperite de măslini și păduri de pini.

insula Corfu

Insula îți oferă un splendid peisaj de coastă, cu plaje izolate excelente, numeroase locuri interesante de explorat și atracții istorice. Pe această insulă cosmopolită te vei putea bucura de vremea excelentă, mare și plajă, relaxare, dar și o viață de noapte intensă.

Locuri binecuvântate din Corfu

În cel mai nordic punct al insulei Corfu, în stațiunea Agios Spiridon, vei găsi mănăstirea Theotokos, ridicată tocmai în secolul XII, pe un deal desăvârșit împodobit cu plantații de măslini și copaci sălbatici, care stau față în față cu marea albastră. Într-una din sălile mănăstirii se găsește un muzeu în care sunt adăpostite relicve sfinte și prețioase ale edificiului de cult.

În același timp, Agios Spiridon este și una dintre cele mai liniștite și mai frumoase plaje din Corfu, cu nisip fin, mângâiat de ape limpezi precum cristalul. Distinsă cu 'Steagul Albastru' pentru curățenie și organizare, stațiunea este complet echipată cu umbreluțe și șezlonguri, restaurante, terase, cafenele, baruri, hoteluri și facilități pentru sporturi nautice.

Agios Gordios și împrejurimile fermecătoare

Stațiunea Agios Gordios este una dintre cele mai pitorești din Corfu, care și-a luat numele de la biserica situată chiar în centrul plajei. Frumosul golf este înconjurat de păduri de măslini, roci impresionante și munte, iar drumul spre acest loc este la fel de impresionant.

Plaja cu nisip fin auriu, apele cristaline care te îmbie la bălăceală și numeroasele facilități vor face ca timpul petrecut aici să fie unul minunat. În plus, intrarea lină în mare și apele de mici adâncimi fac din această stațiunea una ideală pentru familii cu copii.

De Geanina Ichim

Sejur Corfu

Aparthotel Porto Marina 2* – de la 299 lei/persoana, 5 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton