(P) Circuite pentru Toți. Escapadă culturală în Praga și Viena

 Stamen Diana
.

Dacă iubești arta, istoria și cultura și vrei să explorezi două orașe cu iz imperial, atunci este timpul să-ți faci planuri de vacanță în Praga și Viena. Cele două capitale te întâmpină cu o atmosferă regală, o gastronomie excelentă și un număr mare de monumente de patrimoniu.

Tarife accesibile inclusiv seniorilor!

Dacă plănuiești o vacanță în Praga sau Viena, acum ai prilejul excelent să descoperi cele mai interesante obiective din fostele capitale imperiale prin programul Circuite pentru Toți, lansat de agenția BestTourism, ce beneficiază acum de tariful redus de 296 euro/persoană! Produsul turistic, de tip cel mai bun raport calitate/preț, este gândit atât pentru seniori, cât și pentru familiile cu copii sau tinerii dinamici, dornici de cele mai tari experiențe de vacanță.

Praga, Orașul de Aur al alchimiștilor

Sunt o mulțime de motive pentru care ar trebui să adaugi capitala Cehiei pe lista cu locuri de văzut în acest an. Aici poți să simți cel mai bine parfumul medieval, când Praga era cel mai influent loc din Boemia, iar alchimiștii se ascundeau în căsuțele înșirate elegant pe celebra Stradă de Aur, încadrată perfect de Turnul Alb și Turnul Dallibor.

Pierde-te fără țintă pe străzile pavate cu rocă ale Castelului Prazsky hrad, cel mai mare complex medieval din Europa marcat în Guinness World Records, ce ocupă  7,28 de hectare, și are o lungime a structurii de 570 de metri.

Orașul celor 100 de clopotnițe este recunoscut în toată Europa pentru arhitectura gotică și atmosfera încremenită în timp, aici existând cele mai bune exemple ale acestui stil. Între zidurile fortificate ale cetății vei găsi Catedrala Sfântul Vitus, cea mai mare biserică din Cehia. Edificiul de cult este recunoscut mai ales pentru vitraliile Art Nouveau, dar și pentru că aici odihnesc cei mai importanți regi ai Boemiei, dintre care Carol al IV lea, dar și Regele Bun, Vaclav al IV lea.

Ia pulsul orașului în Piața Veche ce este dominată de Biserica Tyn și Turnul cu Ceas Astronomic, două edificii devenite adevărate simboluri ale arhitecturii gotice din Praga. Vechiul Orologiu este încă cea mai controversată atracție a orașului, datorită mecanismului complicat realizat Master Hanus. Maestrul ceasornicar ar fi fost orbit imediat după ce a terminat lucrarea, astfel încât să nu mai poată fi capabil să reproducă această capodoperă, motiv pentru care și-a pus capăt zilelor aruncându-se peste cadranul ceasului.

Praga este orașul celor mai frumoase poduri medievale, iar cel mai cunoscut dintre ele este Podul Carol de peste Vltava, finalizat în secolul al XIII lea, ce face legătura cu centrul istoric și cartierul Mala Strana. Pe aproape jumătate de km de promenadă vei găsi numeroase statui din marmură în stil baroc cu inscripții aurite.

Viena, Centrul Muzicii Clasice

Johann Strauss, ștrudel de mere, preafrumoasa Împărăteasă Sissi, artera Mariahilferstrasse, Palatul Schonbrunn sau cappucino vienez, sunt doar câteva dintre lucrurile care ne vin în minte atunci când vorbim despre Viena. Acest oraș elegant, încremenit parcă în timpurile Imperiului Habsburgic te cucerește cu obiectivele sale de patrimoniu, dar și cu numeroasele evenimente de muzică clasică, vals, balet sau teatru.

Este o adevărată plăcere să te pierzi pe străzile pietruite ale centrului istoric, să te plimbi cu caleașca de epocă în zona Ringului Vienez ori să calci pe urmele împăraților în somptuoasele palate baroce și rococo.

Cele trei palate simbol: Schonbrunn – cel mai impresionant edificiu rococo din Europa parte din patrimoniul mondial UNESCO, Holfburg – elegantul palat al Împărătesei Sissi și Belvedere – înconjurat de unele dintre cele mai frumoase grădini austriece, nu ar trebui să lipsească de pe lista cu locuri de văzut în Viena.

De-a lungul timpului, Viena a inspirat o mulțime de artiști inclusiv pe genialii Mozart, Beethoven, Johannes Brahms, Schubert, Johann Strauss sau Antonio Vivaldi care au reușit să creeze aici cele mai mari compoziții muzicale din toate timpurile. Astfel, dacă ești iubitor de muzică nu poți rata Opera de Stat, unde printre dirijorii săi s-au numărat și iluștrii Gustav Mahler sau Richard Strauss.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuite pentru Toti Praga-Viena – tarif special: 296 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-4*, transport autocar, ghid, croaziera pe Dunare, excursie la Castelul Konopiste! Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton