(P) Cele mai romantice locuri din Praga

 Florentina Liutic
.

Istoricul Praga nu este doar o destinație perfectă pentru pasionații de arhitectură, acest oraș impresionant prin elemente ale stilului gotic, are o atmosferă romantică care îi atrage pe îndrăgostiții din toată lume. Palatele, fortărețele, catedralele și străzile pietruite te duc cu gandul la poveștile cu prinți și prințese, așa că nu-ți va fi prea greu să te adaptezi aici mai ales dacă ești o fire boemă.

 

Bifează cele mai populare dintre atracțiile orașului Praga, într-un circuit low-cost de la Europa Travel, prin programul Europa prin Europa Travel, în care beneficiezi de cele mai mici tarife atat la programele cu avionul, cat și la cele cu autocarul, și servicii excelente.

 

Centrul vechi Staromestske namesti

O incursiune romantică în orașul ceh Praga trebuie neapărat să includă o plimbare la amurg în orașul istoric, parte din UNESCO încă din anul 1992, prin care să bifezi cele mai impozante edificii. Aici se regăsește cel mai mare castel medieval din Europa, certificat de Guinness World Records, Catedrala Sfantul Vitus, Podul Charles sau strada de aur cu superbele case în care au locuit artiști și laureați ai premiului Nobel.

 

Muzeul de Ciocolată

Un loc extrem de romantic, aflată în centrul istoric, este Muzeul de Ciocolată – Choco Story, aflat în top 10 cele mai bune astfel de muzee din lume. Aici poți să deguști cele mai bune preparate din ciocolată sau să achiziționezi 'o surpriză dulce' cu formă de inimă sau iepuraș, pentru persoana iubită.

 

Palatul și grădinile Wallenstein

Dacă vrei să te simți precum Împărăteasa Sisi mergi la Wallenstein pentru o plimbare în grădinile luxuriante baroce și o vizită muzeală la palat. Aceasta este cea mai frumoasă grădină de palat din Cehia, astfel că adună mii de vizitatori dornici să descopere un loc regal plin de splendoare. Edificiul ridicat în 1623 are săli mărețe cu fresce care prezintă Războaiele Troiene și diverse zeități grecești, în timp ce grădinile cu flori exotice sunt 'decorate' cu statuete ce-i reprezintă pe eroii mitologici greci, precum Hercules, nimfele de apă sau elemente marine.

 

Turnul Jindrisska

De basme îți va aminti și Turnul  Jindrisska, o altă construcție cu aer romantic a orașului Praga, pe care nu ai cum să nu o descoperi odată ajuns aici. Turnul care măsoară 67 de metri dispune de trei clopote mari și un ceas aurit impresionant. De sus ai parte de priveliști încantătoare asupra orașului, prilej excelent pentru declarații de dragoste …

 

Grădinile de trandafiri din Petrin

Dacă urci cu funicularul pe dealul Petrin, în varf  te vei putea relaxa în cea mai frumoasă grădină cu roze din Cehia. Tot aici se ridică turnul Petrin, asemănător Turnului Eiffel din Paris, de unde poți admira orașul Parga, dar și parcul cu trandafiri.

 

De Mădălina Isar

Europa prin Europa Travel

Circuit Praga – tarif 279 Euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 2*, 3* si 4*, transport autocar, ghid, croaziera pe Dunare la Budapesta, excursiile la Karlovi Vary, Dresda si Castelul Konopiste. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton