(P) Cele mai boeme orașe din Franţa, de bifat într-un circuit

 Florentina Liutic
.

Timp de mai bine de două decenii, Franţa s-a aflat în topul celor mai populare destinaţii turistice din lume, găzduind mai bine de 82 de milioane de turişti anual. Călătorii din toate colţurile lumii sunt atraşi de orașele istorice și culturale, de preparatele rafinate însoţite de vinuri fine și de peisaje pitorești incredibile.

 

Simboluri unice ale Franţei

 

Faimoasă pentru vinurile sale aromate de cea mai înaltă calitate şi pentru diversitatea de brânzeturi, Franţa te invită să descoperi locuri boeme, fie că vorbim despre Paris, zonele pitorești cu castele de pe Valea Loarei, orașe precum Strasbourg, Reims sau plajele de pe Riviera Franceză.

 

Un circuit în Franța este obligatoriu pentru orice pasionat de călătorii. Turul începe din Paris, capitala și cel mai romantic oraș european, unde vei vizita magnificul Turn Eiffel, emblema modernă a Franţei, pentru ca apoi să descoperi faimoasele capodopere de artă găzduite de Muzeul Luvru şi să petreci o zi de poveste la elegantul Palat de la Versailles. Dacă îți rămâne timp, trebuie să descoperi Notre Dame de Paris, una dintre cele mai faimoase catedrale din întreaga lume, o bijuterie a goticului francez din anul 1345.

 

Locuri pe care nu trebuie să le ratezi

Franţa este un paradis pentru gurmanzi, bucătăria tradițională a fost înscrisă pe lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial, așa că te vei putea răsfăța aici cu delicioase brânzeturi, vinuri și preparate spefice fiecărei regiuni ale țării.

 

Vizitează oraşul medieval Strasbourg, capitala Alsaciei, cu un centru vechi marcat de străzile înguste pietruite flancate de clădiri istorice impunătoare. De altfel, cel mai bun mod de a descoperi oraşul este pe jos sau cu bicicleta, de-a lungul popularelor canale. De aici te poți îndrepta spre Reims un important simbol al Franţei şi al monarhiei franceze, cu spectaculoasa Catedrală unde erau încoronaţi regii ţării. Această structură impunătoare construită în stil gotic între anii 1211 şi 1275 atrage aproximativ un milion de vizitatori anual.

 

De Geanina Ichim

 

Oferte Speciale Circuit Franta

Tarif: de la 379 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus! Croaziera pe Sena, tur by night si urcare in Turnul Montparnasse. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton