Tatuajele nu reprezintă doar simple simboluri sau desene complexe care traduc trăirile sau evenimentele importante din viața celor care aleg să le poarte pe piele, ci pot fi considerate adevărate opere de artă. Bătute atent, cu ajutorul produselor de calitate, și îngrijite conform indicațiilor, acestea pot rămâne pentru ani întregi pe corpul uman, putând fi admirate pentru foarte mult timp. Dacă ești cu adevărat talentat la desen și ai experiență în acest domeniu, poate că a venit timpul să nu mai fii ucenic și să îți deschizi propria ta afacere - un salon de tatuaje! Ce presupune acest business și cum îl poți pune pe picioare, astfel încât să ajungi să câștigi bani frumoși mulțumită talentului tău poți afla în cele ce urmează.
Până la a înregistra prima rezervare, ai de parcurs câțiva pași. Iată care sunt aceștia!
- Respectă termenii legali! Mai întâi, trebuie să înființezi o firmă, care să îți permită să apari pe piață. Alege o formă legală care îți va permite să angajezi până la zece oameni. După ce ai plătit toate taxele aferente funcționării salonului tău de tatuaje, va trebui să te interesezi de achiziționarea unui soft administrativ care îți va permite să înregistrezi rezervări, să poți face plăți către distribuitori sau să eliberezi chitanțe.
- Caută un loc potrivit! E foarte important să alegi atent locul unde va exista salonul tău de tatuaje. Caută în ofertele de închiriere de spații comerciale în București și alege câteva variante bune pentru acest tip de business. Ține cont de zona în care acestea sunt amplasate. Reține că salonul va trebui să fie foarte accesibil pentru clienții tăi, de preferat să fie așezat pe o stradă principală și cât mai aproape de mijloacele de transport în comun.
- Pune igiena pe primul loc! Ține cont de condițiile pe care ți le impune Ministerul Sănătății, ca să știi de unde să pornești cu achiziționarea aparaturii pentru tatuat. Nu încerca în niciun fel să fentezi sistemul, pentru a evita posibilele probleme care ar putea apărea în cazul nefericit în care unul dintre clienții tăi te poate acuza de lipsa igienei în salon.
- Caută colaboratori! Chiar dacă la început ți se poate părea că reușești să faci față de unul singur la fluxul de clienți care sunt interesați să îți probeze serviciile, cu timpul vei avea mare nevoie și de alți artiști tatuatori, dar și de ucenici. Dacă ți se pare că nu găsești persoane la fel de talentate ca tine, poți organiza un curs de tatuaje, ca mai apoi să-i păstrezi aproape pe cei pe care i-ai văzut că sunt pasionați de domeniu.
- Amenajează spațiul închiriat! Când spui „salon de tatuaje' mergi imediat cu gândul la desene și culori ieșite din comun. Folosește-le nu doar pe pielea clienților tăi, ci și pentru a crea un design unic pentru spațiul unde urmează să îi primești. Decorează întreaga locație cât mai cool, ca cei care îi trec pragul să se îndrăgostească de ideile tale și să revină cât mai curând, eventual și cu alți doritori.
- Nu uita de confort! Mulți dintre cei care aleg să se tatueze sunt stresați de ideea că pielea lor va lua contact cu acele aparatului de tatuat, așa că încearcă să le deviezi emoțiile cu ajutorul unor trucuri. În primul rând, nu uita de muzică! Aceasta ar trebui să se audă la un nivel decent al decibelilor, iar playlistul să fie unul care energizează. Ține cont și de paturile pe care clienții urmează să se întindă, în timp ce tu îți pui talentul la treabă, și ai grijă ca acestea să fie cât mai confortabile. Tot primitoare ar trebui să fie și canapeaua sau fotoliile din sala de așteptare a salonului.
Nu în ultimul rând, oferă-le clienților tăi informații utile despre cum se îngrijește corect un tatuaj și care sunt acțiunile nerecomandate pentru zonele care au fost proaspăt tatuate. Urmând întocmai pașii de mai sus, te vei bucura de un real succes cu afacerea ta! Baftă!
Dacă ești interesat de această artă, află cum se fac tatuajele!
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik