(P) Care sunt cele mai ieftine cartiere din București

 Sava Elisabeta
.

Un studiu realizat la nivel orașelor din România a analizat, printre altele, informații legate de nivelul de trai al românilor, cât de poluat este aerul, accesul la facilități medicale sau de recreere, spațiile verzi și cât de organizată este rețeaua de transport în comun.

Datele, obținute prin intermediul votului locuitorilor din fiecare oraș participant la studiu, au clasat Brașovul pe locul I în topul orașelor cu cel mai avantajos cost al vieții. Capitala României ocupă 9 în topul respectiv, după Timișoara, Târgu Mureș și Craiova și este urmată îndeaproape de Iași.

Studiul a analizat și răspunsurile bucureștenilor din fiecare cartier al capitalei și a scos la iveală informații despre zonele preferate ale locuitorilor săi. Iată care sunt acestea, dar și care sunt cele mai avantajoase cartiere din oraș:

Estul Bucureștiului, în topul preferințelor

Cartierele preferate ale bucureștenilor în privința costului vieții sunt Titan, Sălăjan și Balta Albă. Fiecare a fost evaluat de locuitorii din zonă și a obținut un punctaj de peste 60 de puncte din 100. La polul opus, cele mai puțin avantajoase din punctul de vedere al costului vieții sunt zonele 1 mai, Vitan și Obor, care au fost evaluate de către locuitori cu aproape 50 de puncte din 100.

Tot în estul Bucureștiului se află cartierul Pantelimon, iar în apropiere, localitatea cu același nume, a doua regiune ca dimensiuni a Ilfovului, după Voluntari. Fiind atât de aproape de o zonă bună din capitală, este interesant să analizezi oferta de case de vânzare în Pantelimon, mai ales că este o idee bună să locuiești atât de aproape de București și să te lipsești de zgomotul celui mai aglomerat oraș din țară.

Sudul și vestul, ieftine, dar aglomerate

Mulți dezvoltatori imobiliari au ales să investească în zonele de sud și de vest ale capitalei – cum ar fi Berceni, Militari sau Cartierul Latin. De aceea, zonele din sud și vest sunt cochete, iar casele de vânzare și apartamentele sunt aspectuoase și moderne.

Din păcate însă, construirea de locuințe în aceste zone a dus la sugrumarea arterelor de circulație, în special la orele de vârf, când circulația către aceste zone este practic blocată. Alt motiv al traficului îngreunat este și poziționarea acestor cartiere la periferia Bucureștiului, pe unde circulă spre și dinspre capitală locuitorii din localitățile vecine; și drumurile sunt o cauză a acestei situații neplăcute în ceea ce privește traficul, pentru că nu sunt suficient de bine organizate pentru a permite o circulație armonioasă; pe drumul către Cartierul Latin, de exemplu, se circulă doar pe două benzi, iar participanții la trafic sunt de multe ori puși în situația de a parcurge un traseu relativ scurt, de doar trei kilometri, chiar și într-o oră.

Nordul capitalei este cel mai puțin accesibil

Respondenții la studiu au clasat nordul capitalei pe primul loc atunci când vine vorba de costul general al vieții. Deși cartierele din Nord sunt mai bine organizate și mai curate, acestea au niște prețuri foarte mari, fiind accesibile doar persoanelor cu venituri peste medie.

Astfel, prețul chiriei în București în zona de nord a capitalei – unde se află cartierele Aviatorilor, Pipera, Băneasa și așa mai departe – depășește cu mult bugetul studenților sau pe cel al persoanelor cu venituri mici și medii. Casele de vânzare sunt și mai scumpe, fiind accesibile persoanelor care au un nivel de trai și câștiguri ridicate.

În concluzie, deși majoritatea bucureștenilor preferă nordul Bucureștiului pentru că este curat și bine organizat, prețul apartamentelor de închiriat îi trimit pe aceștia către sud și est, unde este mai accesibilă o locuință, deși trebuie făcut compromisul aglomerației. Cea mai bună zonă rămâne estul, care este în plină dezvoltare, unde achiziționarea unei case poate fi o alegere inspirată pe termen lung.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton