(P) Asprovalta – Valea Alba a Greciei

 Florentina Liutic
.

Mica și cocheta urbe turistică Asprovalta din Golful Strimonikos, aflată la doar o oră distanță de Salonic, este favorita familiilor cu copii care găsesc aici o plajă lungă cu cele mai cristaline ape.

 

Promenada fantastică înțesată cu restaurante, taverne și magazine este partea cea mai vibrantă a orășelului dezvoltat în jurul mării, fiind protejat pe de-o parte și de alta de Munții Panggeo, Stratoni și Kerdilio, care asigură locului nu doar o climă plăcută pe toată perioada anului, dar și o vegetație luxuriantă compusă din păduri de pini, plantații de lămâi și leandri sălbatici.

 

Cele mai mici tarife pentru vacanța ta!

 

Descoperă Asprovalta prin cel mai iubit program turistic – Grecia Low-Cost de la Europa Travel, turoperatorul care a dus în vacanță în ultimii ani, mai bine de 250.000 de turiști care au înțeles că low-cost nu inseamnă standarde mici, ci reprezintă un produs 'smart travel', de tipul celui mai bun raport calitate/preț.

 

Plaja lungă a orașului Asprovalta, întinsă pe câțiva km, este compusă din nisip auriu, iar în fiecare an primește distincția de 'Steag Albastru' pentru curățenie și facilitățile oferite. Din acest motiv, principalii turiști sunt bulgarii care vin însoțiți de toți membri familiei, urmați de românii dornici de relaxare pe nisipurile fine și de grecii care vor să exploreze pădurile de pini.

 

În zilele active, în care nu vrei să stai la soare sau să te bucuri de apele călduțe ale mării, poți descoperi cele mai interesante atracții poziționate în imediata apropiere a orașului ori să dedici câteva ore shopping-ului, pe strada comercială care cuprinde peste 300 de magazine de tot felul.

Excursii interesante din Asprovalta

 

La mare căutare sunt croazierele în jurul Muntelui Athos, cel mai important loc de pelerinaj al Greciei, unde este permis accesul doar bărbaților abia după ce vizita a fost acceptată de înalții călugări. De aici, mulți aleg să se îndrepte către Kassandra și Sithonia, două dintre cele trei brațe ale peninsulei Halkidiki, unde modernitatea întâlnește tradiția, fiind o zonă care și-a păstrat foarte bine obiceiurile moștenite, chiar dacă turismul s-a dezvoltat tot mai mult.

 

Tot în Halkidiki se găsește unul dintre cele mai vizitate parcuti tematice din Grecia – Aristotle’s Park, localizat la o altitudine de aproximativ 500 de metri deasupra nivelului mării, în satul montan Stagira ridicat pe locul orașului istoric unde se spune că s-a născut marele Aristotel.

 

În cadrul parcului pot fi observate ruinele fostului oraș istoric și mai multe edificii realizate după scrierile importantului filozof în lucrarea numită 'Physica'. Printre acestea se numără Discurile Optice – cu efect hipnotizant, Prisma – prin care pot fi observate culorile spectrului solar, telescoape și cele mai importante lucrări – Ceasul Solar și Compasul. Din cel mai înalt punct al Parcului Aristotel, ai parte de cele mai interesante vederi asupra Golfului Ierissos.

 

De Mădălina Isar

Grecia Low Cost

Oferte Speciale Sejur Asprovalta – tarife de la 499 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa la vila 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton