(P) Activități inedite cu ocazia Paştelui, în Thassos

 Florentina Liutic
.

Thassos este locul ideal pentru vacanţa de Paşte, oferind cele mai frumoase peisaje de primăvară. Caracterul spiritual al acestei festivităţi religioase este îmbogăţit de numărul foarte mare de mănăstiri şi biserici vechi, construite în secolul al XVIII-lea, care cinstesc cum se cuvine această sărbătoare.

 

viva.Paste Thassos1

 

Tradiţii de Paşte familiare

 

Pe insula Thassos una dintre cele mai semnificative tradiţii pascale o reprezintă încondeierea ouălor în roşu, simbol al fertilităţii şi al creaţiei, cu modele meşteşugite, în funcţie de talentul gazdei, şi pregătirea aşa-zisului cozonac grecesc „tsoureki'.

 

La fel cum se întâmplă şi la noi, ouăle se înroşesc în Joia Mare, în ziua în care a avut loc Cina cea de Taină, şi reprezintă sângele lui Isus răstignit pe cruce, regenerarea lumii şi a naturii, dar şi o expresie a bucuriei pentru fericitul eveniment al Învierii şi un mijloc de a le tăia avântul spiritelor rele, conform tradiţiilor din Thassos.

 

Grecii se întâlnesc în ziua de Paşte şi participă la ciocnitul ouălor, cu urarea cuvenită, „Christos Anesti!', şi fac din această activitate un adevărat joc de cucerire şi de eliminare a ouălor cu cel mai slab înveliş, pentru ca la final să rămână un singur învingător.

 

Activităţi inedite

 

Luna mai este una superbă pentru vizitarea insulei Thassos şi coincide cu începutul sezonului estival, iar dacă apele cristaline ale Mării Egee nu sunt încă „prietenoase' pentru cei care visează să facă baie în voie, există numeroase alte oportunităţi de activităţi cu care să-ţi umpli frumoasele zile de primăvară.

 

Asta pentru că Thassos reprezintă mai mult decât o destinaţie obişnuită unde să stai la mare şi la soare. Considerată a fi una dintre cele mai verzi insule grecești, îmbogăţită cu păduri luxuriante, o floră uluitoare, o mare varietate de specii de păsări multicolore, sate bine conservate, fiind perfectă pentru trasee montane şi drumeţii culturale.

 

de Geanina Ichim

 

Sejur Paste Thassos http://europatravel.ro/sejururi/oferta/paste-autocar-thassos-grecia/835

 

Hotel Green Bay 3*- de la 139 euro + 399 lei/persoana, 3 nopti de cazare cu demipensiune +Masa Festiva de Paste, transport cu autocarul, asistenta turistica, vizitele mentionate in program. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton