(P) Activități distractive pentru familii cu copii în Corfu

 Stamen Diana
.

Cunoscută ca fiind bijuteria venețiană de pe coasta Mării Ionice, insula Corfu este plină de sate pitorești cu arhitectură venețiană, livezi de măslini, vegetație luxuriantă și plaje exotice. Chiar dacă devine destul de aglomerată în timpul verii, datorită popularității sale, cu siguranță merită o vizită împreună cu cei mici. Peisajele variate și numeroasele oportunități de activități le va oferi tuturor membrilor familiei amintiri memorabile. 

Plaje splendide și muzee interesante

De îndată ce ajungi în Corfu, magia împrejurimilor te cucerește cu totul. O combinație uluitoare între soarele blând, plajele nisipoase și apele de un turcoaz uluitor, ce creează în esență un loc de joacă uriaș, unde valurile oferă ore în șir de distracție. În plus, insula oferă mult mai multe decât simple plaje pentru a-i bucura pe copii. Frumusețea naturală a acestei destinații de vacanță, atât pe uscat, cât și pe mare, este una dintre principalele sale atracții, iar cei mici vor fi încântați de un tur cu orice mijloc de transport, fie că este vorba de o bicicletă, un cal sau o barcă tradițională.

În plus, pentru iubitorii de istorie, trecutul insulei este readus la viață în cadrul muzeelor captivante și a excursiilor ghidate pe aleile șerpuitoare ale orașului vechi din capitală Kerkyra. Muzeul Bizantin, Muzeul de Arheologie, Muzeul Folcloric, Muzeul Scoicilor sau Muzeul Bancnotelor, iată doar câteva dintre cele mai interesante muzee pe care le găsești aici.

De altfel, pe lângă plajele, golfulețele pitorești și siturile istorice de pe insulă, există în Corfu o multitudine de atracții moderne, precum parcurile acvatice sau acvariile. Cele mai recomandate plaje baby-friendly de pe insulă sunt Glyfada și Pelekas, bogate în vegetație în diferite nuanțe de verde, cu apusuri de soare superbe de care să se bucure și părinții împreună cu cei mici. La fel de frumoase și ceva mai liniștite sunt și plajele Gouvia, Acharavi și Saint Gordios. 

Experiențe de top împreună cu cei mici

Petrece o zi de pomină la Aqualand Water Park, unul dintre cele mai impresionante parcuri acvatice din Europa, care îi va distra pe cinste atât pe copii, cât și pe părinți. Acesta este un sit imens, amplasat pe 75 km pătrați de pădure umbroasă, chiar în inima insulei Corfu. 15 bazine de aventură, 36 tobogane, o piscină cu valuri, rafting pentru familii, caiac, precum și atracții pentru cei mai mici – bazine puțin adânci, cu cascade, fântâni și plimbări în împrejurimi, parcul te așteaptă cu numeroase atracții.

Corfu Aquarium este o atracție de familie extrem de apreciată și locul ideal pentru a fugi de soare în timpul celor mai călduroase ore ale zilei. Descoperă marea varietatea de creaturi care trăiesc în apele Mării Mediterane și află mai multe despre viața marină a insulei cu ajutorul unui tur ghidat. 

Rezervoarele colorate sunt umplute cu pești de toate dimensiunile și homari din apele locale. În plus, există și câteva incinte pentru reptile, care adăpostesc șopârle, șerpi și iguane. Iar dacă această vizită a fost pe placul copiilor, atunci foarte potrivită este și o plimbare pe mare cu un vas cu fundul de sticlă, pentru a descoperi vietățile marine în largul lor.

 

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Corfu – tarife de la 389 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la Casa Dei Venti, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09; 16.09 si 23.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected].

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton