(P) 5 TIPS AND TRICKS pentru fotografia de portret

 Sava Elisabeta
.

Fotografia de portret înseamnă multă atenție și preocupare asupra detaliilor, dar și asupra poziției de lucru ori a luminii. Poate cea mai mare greșeală făcută de anumiți fotografi de portret este lipsa preocupării asupra cadrelor exterioare. Totul este relevant pentru ca la final rezultatul să fie cel așteptat. Cei ce nu examinează corect detaliile, concentrându-se doar pe portretul în sine, precum ar fi cadrele exterioare, vor fi surprinși ca fotografia să nu fie cea mai reușită.

Micile atenții acordate elementelor de fundal fac diferența. Mai mult ca sigur atunci când îți dorești aprecieri trebuie să te uiți la absolut orice are legătură cu portretul tău. O fotografie portret bine făcută înseamnă lumină, cadru perfect, dar și atenție la detaliile din spatele portretului. La final rezultatul trebuie să fie cel așteptat. Și cum aparate bune de fotografiat sunt cele de la Nikon, nu îți rămâne decât să îți arăți îndemânarea și să urmărești câteva tips and tricks pentru fotografia de portret:

1. Close-up pe fața subiectului

Portretul este despre o persoană, așa că nu vă fie teamă să o apropiați sau să o măriți cât mai mult. Ceea ce trebuie să iasă în evidență este persoana pe care o fotografiați și de aceea măriți cadrul cât de mult puteți. Nu uitați totuși că mărind cadrul cu acea persoană s-ar putea ca și detaliile să fie mai evidente.

2. Regula treimilor

Regula treimilor se aplică pentru fotografia de portret. Aceasta este o distanță firească pentru realizarea unui portret de bună calitate și de aceea nu renunțați la această regulă atunci când doriți să realizați un portret frumos. Cu toate acestea, sunt și mici excepții – se poate renunța la regula treimilor de exemplu, atunci când unul dintre subiecții fotografiei de portret se află în partea a treia a cadrului.

3. Încadrarea în „rame'

Folosiți-vă imaginația și utilizați tot ceea ce vedeți în spatele persoanei ce devine personajul principal al fotografiei de portret. Mai mult ca sigur vei reuși să creezi cele mai frumoase cadre. De exemplu, o ușă, o fereastră, un foișor sunt soluții potrivite pentru a spori interesul vizual și pentru a obține cele mai bune rezultate.

4. Experimentează texturi diferite

Dacă nu poți elimina fundalul care te distrage, atunci acesta poate fi folosit în avantajul tău. De aceea, este bine să vă folosiți de fundal, fotografiind subiectul aici, în interior. Cu toate acestea, ai putea să te folosești de anumite tehnici de fotografie și să estompezi puțin fundalul pentru a crea o textură artistică. Punctul central este tot subiectul și niciodată accentul nu se va pune pe fundal.

5. Schimbă mereu unghiul de poză

Câteodată este bine să muți aparatul de fotografiat într-o altă poziție sau într-un alt loc pentru a crea un alt cadru. De aceea, este bine să schimbi mereu unghiul de poză și să nu vă concentrați doar asupra unui singur punct. Deplasându-vă mai spre dreapta sau mai spre stânga veți obține un cadru total diferit, ba chiar ați putea scoate din cadru anumite elemente care nu vă sunt de folos, ba mai mult de atât nu fac altceva decât să încurce destul de mult. Detaliile asupra fundalului, scoaterea în evidență a subiectului sunt câteva aspecte ce au mereu legătură cu schimbarea unghiului de poză.

O fotografie de portret diferă destul de mult de o fotografie obișnuită. Detaliile, scoaterea în evidență a subiectului, folosirea luminii sunt câteva dintre lucrurile cu care trebuie să se „joace' un fotograf profesionist pentru a realiza cea mai bună imagine. De asemenea, creativitatea este un alt lucru foarte important, ce poate transforma o fotografie de portret într-una apreciată de cunoscători.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton