(P) 5 sugestii inedite pentru recondiționarea mobilei vechi

 Sava Elisabeta
.

Oricât de mult s-ar fi învechit mobila, parcă ceva te face să nu o înlocuiești încă. Poate este vorba despre o piesă de mobilier primită cadou de la cineva drag, o măsuță de cafea care îți trezește amintiri plăcute sau un fotoliu vintage superb, la care nu vrei să renunți. 

Oricare ar fi cazul, mobila veche nu trebuie neapărat să fie aruncată sau distrusă și reciclată. Ea poate fi recondiționată, iar rezultatul poate fi chiar mai spectaculos decât piesa originală.

Iată câteva idei practice de recondiționare a vechiului mobilier, pe care le poți încerca acasă:

1. Vopsește scaunele vechi cu un tub de spray pentru graffiti

Ai un set vechi de scaune metalice pe care l-ai tot folosit de-a lungul anilor, în casă sau în curte? Cel mai probabil, vopseaua s-a deteriorat, picioarele s-au zgâriat, iar aspectul lor general este unul destul de neîngrijit.

Înainte să arunci scaunele, ia în calcul planul B. Le poți recondiționa cu un simplu tub de spray! Dacă ai mai multe obiecte similare, poți crea un set-curcubeu pentru cei mici, vopsind fiecare scaun într-o nuanță diferită. Ba chiar poți transforma activitatea în ceva super distractiv și interactiv pentru micuți.

Dacă nu ai copii, poți transforma vechile scaune în adevărate piese de decor, vopsindu-le cu o vopsea aurie sau argintie, cu aspect metalizat.

Nu trebuie decât să scoți scaunele în curte, să le cureți foarte bine cu apă și detergent, apoi să aplici spray-ul în două straturi sau până când vopseaua are un aspect uniform. Lasă-le să se usuce la soare și bucură-te de un set nou-nouț de scaune cool!

2. Colantează sertarele deteriorate sau zgâriate din camera copiilor

Primele semne de deteriorare, în cazul mobilierului de interior, sunt zgârieturile și loviturile. Dacă cei mici au în cameră un dulap vechi cu sertare, este o oportunitate grozavă de a începe un proiect interesant.

Caută folii autocolante pentru mobilă pentru decor și protecție, apoi alege unul sau mai multe modele care se potrivesc cu designul camerei. Lipește foliile pe fiecare sertar, într-un mod creativ.

Poți folosi mai multe imprimeuri, câte o culoare pentru fiecare copil sau autocolante cu diverse desene pentru fiecare categorie de obiecte pe care le depozitezi în sertare: lenjerie intimă, haine, accesorii, produse cosmetice.

Astfel, nu numai că încăperea va căpăta un aspect total diferit, dar cei mici vor avea motivația necesară să păstreze ordinea în cameră și să pună toate lucrurile la locul lor.

3. Retapițează fotoliile și canapelele vintage

Dacă ești norocosul posesor al unor piese de mobilier vintage, nu le arunca sub nicio formă! Asemenea obiecte sunt foarte greu de găsit și valorează enorm.

Dacă tapițeria s-a uzat, ea poate fi înlocuită cu ușurință cu un model nou, care fie imită imprimeurile vechi, fie modernizează obiectele și le adaugă un twist creativ.

4. Creează șabloane pentru a decora mobila de care te-ai plictisit

De-a lungul timpului, apar tot felul de imprimeuri trendy, care dispar în timp și devin demodate. Dacă deții un astfel de mobilier, profită de ocazie pentru a-l recondiționa și obține ceva actual, care va impresiona toți musafirii.

Folosește un material maleabil, dar ferm, pentru a decupa anumite forme și modele. Aplică patternul pe o suprafață din lemn, metal sau plastic și pictează sau vopsește conform conturului. La final, după ce opera de artă s-a uscat, poți fixa totul cu un strat de lac, dacă materialul permite.

5. Folosește metode creative

Când vine vorba despre recondiționare, imaginația este limita. După ce ai folosit deja metodele de mai sus, apelează la tactici mai puțin obișnuite.

De exemplu, dacă dorești să creezi un design cool, poți recondiționa o masă veche sau un set de scaune introducând picioarele lor într-un recipient cu vopsea, până la un anumit nivel. Măsoară cu o ruletă și marchează același nivel pentru toate picioarele sau joacă-te cu niveluri diferite.

Nu îți fie teamă să experimentezi și vei obține, din mobila veche, câteva piese nou-nouțe, autentice și pline de personalitate!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton