(P) 5 atracții naturale uluitoare din Gran Canaria

 Florentina Liutic
.

Gran Canaria a fost supranumită de spanioli 'Insula Norocoasă' datorită climei prietenoase pe toată perioada anului, a peisajelor în nuanțe de auriu și ocru, cu apelele turcoaz hipnotizante ale Oceanului Atlantic. Dacă ajungi în această vară pe insulă, descoperă unele dintre cele mai impresionante zone naturale din lume.

 

Dunele Maspalomas

 

Apropierea de coasta de vest a Africii influențează în mare măsură atât clima, cât și peisajele, iar locul care amintește de zonele deșertice este Parcul Național Maspalomas cu ale sale dune de nisip auriu impresionante, ce îți dau plăcuta impresie că te afli pe un alt continent. Peisajele sunt completate de apele turcoaz ale Oceanului Atlantic, iar la baza parcului se întinde una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei.

 

Rezervația Bufadero de la Garita

 

La numai câteva minute de Las Palmas vei găsi una dintre cele mai impresionante zone naturale din Spania: Bufadero de la Garita, un loc cu roci spectaculoase cu forma unui con vulcanic care în timp s-au adâncit dezvoltându-se ca niște mici piscine naturale cu ape albastre precum călimara.

 

Impozanta Playa de Amadores

 

Cu formă de semilună și nisip alb, Playa de Amadores este dominată de stânci vulcanice oferind turiștilor peisaje selenare de neuitat. Apele de un azuriu strălucitor întregesc peisajul desprins parcă de pe lună, atribuindu-i locului o notă exotică.

Vârful Roque Nublo

 

Supranumit 'Roca dintre nori', muntele de origine vulcanică Roque Nublo este cea mai cunoscută atracție naturală a insulei Gran Canaria. Pasionații de drumeții explorează zona în fiecare an, atrași de peisajele dominate de monoliții în nuanțe de negru ca abanosul. Roque Nublo era considerat cel mai sacru loc al aborigenilor.

 

Valea Guayadeque

Unul dintre cele mai prețioase ținuturi spaniole, Valea Guayadeque este cunoscută pentru râpa vulcanică declarată arie națională, care adăpostește peste 80 de specii de plante endemice, printre care și cactuși, agave, migdali sălbatici, palmieri și pini. Zona luxuriantă este traversată de un firicel de apă cristalină de la care valea și-a primit denumirea de 'locul cu apă curgătoare'.

 

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Gran Canaria

Hotel Apartament Cumana – tarife de la 493,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton