Nicolai Tand îţi propune un meniu festiv de Sărbători

.

Mesele festive ocupă un loc important în ritualul de vacanţă, dar pot da mari bătăi de cap gazdei. Nicolai Tand, jurat Top Chef şi proprietarul La Cantine de Nicolai, îţi spune cum arată meniul perfect de Sărbători şi îţi oferă tips-uri preţioase astfel încât să-ţi uimeşti oaspeţii.


 

MENIUL: „De Sărbători, mie îmi place să aleg bucate tradiţionale şi să le prepar după reţete ştiute din familie, reţete ale locului. Îmi plac tare agitaţia de Sărbători, forfota cumpărăturilor şi apoi pregătirile în sine. Important e să faci ceea ce simţi. Fie că alegi sarmale şi afumături, fie că alegi doar salate.’

 

 

DE SEZON: „Întotdeauna am recomandat cu toată încrederea produsele de sezon. Legumele, fructele trebuie pregătite când le e timpul. Deci, mes amis, alegeţi mereu ingrediente din piaţă şi nu vă fie frică să le mirosiţi, să vă gândiţi puţin dacă doriţi au ba să le cumpăraţi. Şi aveţi grijă la excese. Nu este normal să ajungeţi la spital pentru că aţi mâncat prea mult. E bine să aveţi măsură şi să vă bucuraţi de mâncare fără să exageraţi.


 

DESERTUL PERFECT: „Eu aş alege Îles flottantes, este fantastic. E o reţetă veche, îţi aduce aminte de copilărie, iar varianta aceasta reinterpretată va fi de success (reteteleluinicolai.ro). Primul pas este să faci o cupolă de zahăr ars pentru decor şi vei vedea că oaspeţii vor vorbi mult timp despre masa pe care le-ai oferit-o. _Se face repede şi este de impact.

 

SOLUŢIE RAPIDĂ: „Platouri cu gustări şi friptură. Poţi alege să faci o friptură delicioasă la cuptor. De altfel, cuptorul poate fi un aliat foarte bun, pentru că nu tu găteşti, găteşte el. În răstimp pregăteşti platouri cu gustări, salate şi totul va fi bine.

 

 

LA DIETĂ: „Alege salate sau ciorbiţe. Şi găteşte cartofi pentru cei care nu mănâncă preparate din carne. Mie îmi place tare salata de morcovi, este delicioasă, găseşti câteva reţete pe blogul meu. Sunt multe opţiuni delicioase. Poţi alege ciuperci cu sos de vin şi ierburi proaspete. Eu prefer_bruschetele sau zacusca de ciuperci cu pâine prăjită dată cu puţin usturoi. E perfect. Vă este foame deja?


 

BĂUTURI: „Serveşte un pahar de vin. O cupă de şampanie. Un digestiv. Dar cumpătat.

 

Iată și cum îți ies cei mai buni carnati de Craciun