Mic dejun în Bucureşti

 Florentina Liutic
.

Dacă ești unul dintre norocoșii pe care diminețile îi prind în oraș, ne-am gândit că ți-ar prinde bine o listă cu locuri unde poți merge să savurezi un mic-dejun delicios sau un brunch gustos.

 

Frudisiac (STRADA BITOLIA NR. 4)

 

Frudisiac e noul „cool kid din gașca locurilor faine din București. Specia­litatea casei sunt sandwich-urile Smørrebrød, tipic scandinave, cele­bra Drop Coffee, care ajunge la Fru­disiac din Suedia, și ceaiurile Nute Organic, aduse din Danemarca. Eu m-am bucurat de o cafea aromată și de niște clătite pufoase pe care Chef-ul le-a făcut să roșească de drag când le-a vârât sub o plapumă de ricotta delicioasă, iar deasupra a cocoțat un strop de lămâie, niște cremă de mie­re molatică și niscaiva lavandă. Nu pot să nu vă spun că în tot acest timp băiatul de la masa învecinată m-a făcut să îmi dau pofta jos din cui când a ales un sandwich cu avocado, peste care se tolănea un ou poșat de toată frumusețea, abia trezit din-tr-un pat îmbujorat de roșii confiate și rucola înmiresmată. Concluzia? Frudisiac e exact genul de loc care își respectă promisiunile și, dincolo de calitatea cafelei, îți dă un ghiont să te întorci prin mici detalii perfec-ționiste, care subliniază calitatea lui „less din „less is more. Momen­tan, micul spațiu din strada Bitolia 4 are curaj să țină piept zecilor de vizitatori care îi trec pragul zilnic, dar în curând se va deschide și o grădină de vară, unde își va face loc și un mic market de weekend, cu o sumedenie de produse specific scandinave.

 

Boutique du Pain (Str. Academiei, Nr. 28-30)

 

Oferta de mic dejun a majorității locurilor din București se limitează, de obicei, la o cafea (și o pră­jiturică, dacă ai noroc). Boutique Du Pain nu e nici pe departe unul dintre acele locuri. Aici găsești o mulțime de alternative sănătoase și gustoase de mic-dejun: de la omlete, ochiuri cu diferite topping-uri, granola și o sumedenie de produse tipic franțuzești: croissante, fresh-uri, quiche-uri cu bacon sau somon. Boutique Du Pain pregătește acum și o nouă rețetă de „scrambled eggs (ouă jumări), iar cafeaua pe care o poți servi aici are, la rândul ei, propria-i po­veste: e 100% arabică și adusă special pentru Bou­tique Du Pain din El Salvador și Etiopia. Concluzia e una singură: Boutique Du Pain e un loc șic, unde te poți refugia la orice oră să deguști un mic-dejun să­nătos și să te bucuri de o atmosferă chiar ca-n Franța.

 

FRATELLINI (STRADA GHEORGHE ŢIŢEICA NR. 212 – 214)

 

Dacă nu ești fan al bucătăriei scandinave sau pariziene, poți opta să îți iei micul-dejun într-un alt fel de loc: Fratellini. Aici găsești un meniu de mic-dejun variat, pe care îl pot prinde chiar și cei mai somnoroși dintre noi (e servit până la ora 14). Micul-dejun preferat al clienților celui mai nou bistro din oraș e o combinație delicioasă de ouă poșate, salam chorizo, iaurt și unt topit picant. Dacă poți zăbovi în oraș și după ora micului-dejun, Fratellini te așteaptă cu încă un preparat special, numai bun pen­tru un brunch copios: somon cu piele crocantă, soia tânără și spu­mă de conopidă. Rețeta e semnată de Chef Foa și realizată special pentru Fratellini. Iar dacă nu îți vine să te dezlipești de delicatesele de aici, trebuie să știi că toate pre­paratele sunt disponibile și în vari­anta „Take Away, inclusiv cafea­ua, un produs premium, realizat în exclusivitate pentru Fratellini. Ne vedem acolo?

 

 

GABRIELA I. BĂDICA Foto DAN NICHITIU, PR

 

  

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton