Iconic Hot Spot: Miami Beach

.

Oraș-stațiune din sudul Floridei, Miami Beach este sinonim cu plaje însorite, surferi, fete bron­zate cu trupuri de braziliene, sporturi nautice, cluburi de noapte și o densitate impresionantă de celebrități pe metrul pătrat.

 


In septembrie 1926, un uragan de proporții impresionante distrugea orașul Miami aproape în întregi­me. La scurt timp după dezastru, John Collins, un fermier originar din New Jersey, ajungea în sudul statu­lui Florida cu gândul de a transforma în teren agricol insula-barieră dintre orașul Miami și oceanul Atlantic, o zonă mlăștinoasă și destul de greu acce­sibilă pe atunci. Demersurile agricole nu s-au concretizat niciodată, însă în 1911, sprijinit de familia sa, Collins a înființat Miami Beach Improvement Company, determinând cu această ocazie prima folosire a numelui Miami Beach pentru această regiune.


 

ARHITECTURĂ À LA FRANÇAISE

Miami, oraș de renume mondial din sudul statului Florida („The Sunshine State), e surclasat la capitolul popu-laritate de stațiunea Miami Beach, hot spot-ul distracției format din North Beach și South Beach (SoBe). Acesta din urmă a devenit extrem de popular datorită arhitecturii Art Deco (pe care o respectă inclusiv clădiri construite chiar și în anii 2000), un stil sinonim cu luxul și eleganța, ce își are numele de la Expoziția de Arte Decorative de la Paris, 1925.

 

FILMELE DIN MIAMI

Turiștii sunt impresionați de apele azu­rii, nisipul alb și fin și palmierii luxurianți, însă specialiștii în marketing cred că Miami Beach a avut parte de un branding extrem de bine pus la punct. Primul care să-i creeze o imagi­ne exclusivistă a fost chiar Holly-woodul, care a filmat aici numeroase producții de succes: seriale polițiste – „Miami Vice, „CSI Miami sau „Dexter, filme cu buget impresionant – „2 Fast 2 Furious (2003 – cu Paul Walker și Vin Diesel), „Bad Boys, „Scarface (1983 – cu Al Pacino), „The Birdcage (1996 – cu Nathan Lane și Robin Williams), „Goldfinger (1964 – cu Sean Connery și Pussy Galore) sau „The Specialist (1994 – cu Sylves­ter Stallone).


 

PRETENȚII DE STAR

Când vine vorba de trupuri tonifiate, bronzate, strălucind în soarele Flori­dei de la produsele cu SPF, Miami Beach este cel mai bun reper. De alt-fel, industria chirurgiei estetice în zonă este înfloritoare, dat fiind că ori­ce apariție pe plajă este ca un examen de licență, pe care nimeni nu-și poate asuma risul să-l piardă. Implanturi, liposucții, injecții cu botox, liftinguri – toate sunt practici cu care cei din Miami sunt foarte familiari. În plus, și Hollywoodul întreține această ima­gine a plajei trupurilor perfecte, toate scenele filmate aici având – neapărat – actori în costume de baie, bine tonifiați și cu zâmbet de reclamă.


 

CELEBRITĂȚILOR LE PLACE SOARELE

Una din cele mai populare stațiuni în rândul celebrităților, Miami Beach este locul în care ai toate șansele să-ți întâlnești vedeta preferată. De exem­plu, pe Madonna o vei găsi la Kaballah Center, pe Leonardo di Caprio în lounge-ul hotelului Fontainbleau, iar la Delano Hotel (clădire în cel mai pur stil Art Deco pe Collins Avenue) poți întâl­ni pe oricine, dat fiind că e unul din hotelurile preferate ale vedetelor. La shopping, un loc celebru este chiar boutique-ul clanului Kardashian, Dash, unde găsești item-uri de la 22 la 450 de dolari, iar dacă vrei să vezi case­le impresionante ale starurilor, ia vaporașul până în Star Island. Aici au proprietăți Shakira, Jennifer Lopez, Oprah, P. Diddy sau Enrique Iglesias, pe care le vei admira chiar de la bordul ambarcațiunii turistice.


 

În ce privește viața de noapte, clubul Wall se poate lăuda că i-au trecut pra­gul Leonardo DiCaprio sau frumușelul Ryan Phillippe, la Thompson Miami Beach petrece adesea excentricul Pitbull, dar și regizorul Lee Daniel, iar complexul The Setai este punctul de întâlnire al unor vedete ca Beyonce și Jay Z, Lindsay Lohan, Gisele Bund­chen sau Madonna.

 

CLAUDIA COJOCEA Foto SHUTTERSTOCK, HEPTA, NORTHFOTO