Iconic hot spot: Disneyland Park

 Florentina Liutic
.

Cel mai vesel loc din întreaga lume, Disneyland Park, nu este doar destinaţia unde vedetele merg împre­ună cu copiii lor, ci şi locul în care își rea­mintesc de propria copilărie și se bucură de momente speciale alături de cei dragi.

Să nu creşti niciodată este celebra deviză din poves­tea lui Peter Pan și, pro-babil, una dintre dorin-țele noastre ascunse. Du-pă cum bine ştim, în fiecare din noi se regăseşte un copil dornic de joacă, care se simte cel mai bine într-un loc de poveste, în care poate da frâu liber imaginației. Un astfel de loc se află la nici o oră distanţă de Los Angeles: Disneyland Park.

Povestea acestui loc magic a început încă din anii 30-40, când Walt Disney se plimba cu fetele sale prin dife­rite parcuri de distracţii. Așa i-a venit ideea de a avea propriul parc tematic. El îşi imagina un spațiu deosebit, amu­zant și educativ, în care nu doar copiii să fie cei care se distrează, ci şi adulţii. Visurile lui Disney devin realitate pe 17 iulie 1955, când se deschid porțile Dis­neyland, în Anaheim, California.

Odată ajunși aici, oamenii desco-pereau că nu mai erau doar simpli vizitatori (sau telespectatori) care in-teracționau mijlocit cu lumea basme­lor, ci deveneau ei înșiși parte din poveștile create de Walt Disney. De-a lungul timpului, primului parc Disney i se alătură în portofoliu alte cinci: în Florida (1971), Tokyo (1983), Paris (1992), Hong Kong (2005) şi la finalul acestui an, în Shanghai.

Una dintre principalele atracții din Dis­neyland este ,,Space Mountain, un loc distanță de Planeta Pământ, cu detalii impresionante. O altă atracție foarte populară este ,,Indiana Jones Adventu­re, unde vizitatorii au parte de o aven­tură într-un templu bântuit în care se vor simți exact ca Indiana Jones.

Ești fan ,,Pirații din Caraibe? Ei bine, atunci trebuie să încerci călăto­ria cu același nume, navigând cu o barcă pe târâmuri demult uitate și pli­ne de mister. Un alt loc celebru este ,,Big Thunder Mountain Railroad, un spațiu care recreează o cale ferată printre stânci, pe care copiii o străbat mergând cu un tren minier. Dacă îți plac filmele de groază, vizitează și ,,Hounted Mansion, o casă bântuită cu două etaje, în care este recoman­dat să intri doar dacă ai o doză foarte mare de curaj.

Disneyland nu este doar un loc de joacă, ci şi un spațiu pentru posibile flirturi. Miley Cyrus a dus-o pe prietena ei, Stella Maxwell, la un date prin mai multe montaigne-rousse-uri cu un nivel ridicat de adrenalină. Pe de altă parte, unele vedete precum Jessi­ca Alba sau Matt Damon preferă ce­lebrul parc de distracţii pentru a ser­ba ziua copiilor. E bine de știut însă că nu doar cei mici sunt sărbătoriți la Dis­neyland. Purtând un tricou sugestiv cu Mickey Mouse, Vanessa Hudgens a ales parcul de dis-tracții pentru a cele­bra ziua iubitului ei, Austin Butler. Lu­pita Nyongo a vizitat pentru prima oară parcul anul acesta, la vârsta de 32 de ani. ,,Asta e pentru tine, mamă, co­menta actriţa pe margi-nea unei foto­grafii în care poartă urechi de Mickey Mouse. Pentru majoritatea vedetelor, o singură vizită la Disneyland Park nu este de ajuns.

În această categorie intră și Vince Vaughn, care a vizitat de două ori în această vară Disneyland-ul, alături de soția și copiii săi. Printre cele mai amuzante excursii împreună cu copiii se numără cu siguranță cea a lui Brit­ney Spears. După ce cântăreața s-a dat în toate trenulețele, purtând urechi de Minnie Mouse, ea a recreat alături de copiii ei, Sean şi Jayden, coperta cele­brului album ,,Oops!… I Did It Aga­in, folosindu-se de o cortină colorată din bile. Dar ce nu ar face părinţii pen­tru copiii lor? David Beckham ar răs­punde ,,absolut orice la această între­bare, după ce a vizitat parcul împreună cu copiii lui. Pentru a o impresiona pe fiica sa, Harper, fotbalistul s-a pozat alături de cele două personaje femini­ne ale animaţiei ,,Frozen.

Anul acesta, Disneyland Park a avut aniversarea de diamant, celebrând 60 de ani de când și-a deschis porțile publicului. Dacă la început parcul număra doar 18 atracții, în prezent acesta este împărțit în opt zone tematice și este prevăzut cu 51 de spații de divertisment destinate întregii familii.

Nu pleca pana nu vezi care sunt cele mai mari parcuri de distractie din lume!

SILVIA CÎMPEANU Foto GULIVER, HEPTA, FLICKR (ANNA FOX)

Walt Disney alături de nepotul lui în fața castelului din Regatul magic, DisneylandWalt Disney alături de nepotul lui în fața castelului din Regatul magic, Disneyland

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton