Somon in stil Schezuan

 Revista VIVA
.

Somon in stil Schezuan

Somon in stil „Schezuan”

Cantitati pentru o singura portie
Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:
• 10 g foaie de orez (aluat Springrose)
• 200 g somon
• 30 g taitei de orez
• 10 g ulei de masline
• 10 g sos de soia
• 100 g rosii
• 5 g ghimbir

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu ulei incins, prajiti foaia de orez si taiteii. Alaturi, pe un gratar, asezati somonul pe care il rumeniti, lasandu-l putin crud la mijloc pentru a putea fi taiat.

Amestecati apoi cubuletele de somon cu uleiul de masline, sosul de soia, ghimbirul si adaugati sare si piper dupa gust. Asezati pe o farfurie plata foaia de orez, iar deasupra taiteii inconjurati de delicioasele bucatele de somon.

Pentru ornat puteti folosi o rosie, pe care dupa ce o crestati cu un cutit in cruce, o lasati cam trei minute intr-o tigaie cu ulei incins. In plus, cateva frunze de patrunjel si un morcov taiat in spirala va vor incanta nu numai gustul, ci si privirea.

Si cum vinul nu trebuie sa lipseasca de la nici un meniu pe baza de peste, somonul in stil „Schezuan merge de minune insotit de un pahar de vin alb demi-dulce.


De aceasta data, gazda noastra este elegantul restaurant al Hotelului Stil, locul in care pot fi savurate minunate preparate ale bucatariei internationale. Acum insa, sugestiile noastre culinare va dezvaluie cateva mici secrete ale bucatariei asiatice – european vorbind, cea mai minunat condimentata bucatarie din lume! – invaluite in aroma de ghimbir si gust delicios de somon amestecat cu sos de soia. Asadar, am conversat in limbajul comun al gustului unui somon in stil „Schezuan cu Bogdan Ploaie, executive Chef la restaurantul Hotelului Stil.

Bucataria internationala pare sa nu mai aiba nici un secret pentru maestrul bucatar care pana acum a gatit deja pentru cateva celebritati autohtone – Ana Lesko, baietii de la 3rei Sud Est, A.S.I.A., Tandarica si Fanfara 11 Prajini, grupul The 50th, dar si pentru Robert Greenburg, Laureat al Premiului Nobel pentru Medicina. Iar cei care calca o data pragul restaurantului se conving destul de repede ca ar vrea sa incerce si alte combinatii savuroase si inedite.
In ceea ce priveste bucataria chinezeasca, ne putem lauda ca detinem cateva mici secrete impartasite de maestrul bucatar: „De la inceput, trebuie sa stiti ca se acorda o mare atentie modului in care se prezinta un meniu, mai precis culorii, aromei, formei si, desigur, gustului, ne spune Bogdan Ploaie. „Unul dintre secretele prepararii carnii este taierea acesteia in bucatele mici. Se acorda o atentie deosebita alegerii mirodeniilor si fixarii exacte a volumului focului la care se preapara.
Foto: Petrica Pavel
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton