Restaurantele foarte bune sunt ca si barbatii eligibili: greu de gasit. Iar atunci cand crezi ca l-ai apucat pe Dumnezeu de un picior, de cele mai multe ori realizezi ca exista o problema.
De aceea am considerat un semn ceresc faptul ca am avut norocul sa descopar, peste drum de redactia noastra, restaurantul Self. Daca as avea o cursa contracronometru, aici m-as opri pentru un pranz rapid si foarte gustos, caci restaurantul se ghideaza dupa doua coordonate esentiale: timpul pretios si calitatea produselor servite.
Tarta cu prune |
Meniul se schimba sistematic, iar principiul dupa care functioneaza Self este cel al autoservirii. Aproape toate produsele folosite in restaurant sunt aduse din Germania sau din recoltele obtinute la „La Mosie, o companie ce se afla in acelasi grup cu Self.
Somon la gratar cu legume gratinate (dovlecei, rosii, vinete, ardei) |
Am aflat cu uimire ca pentru meniurile in continua schimbare lucreaza 12 bucatari specializati pe diferite tipuri de bucatarii, deci probabil ca spectacolul culinar din „culisele restaurantului este unul pe cinste. O masa fara haz este ca o petrecere fara lautari, asa ca la Self exista diverse tipuri de bere, printre care si cele de la beraria Augustiner Brau, fondata in 1328.
Self, Str. Buzesti, Nr. 71 |
Oana Popoiag, Fotografii Cosmin Popescu, arhiva VIVA!
Oana Roman
„Self este un concept de restaurant unic in Romania, care are deja foarte mare succes. Preparatele proaspete, gatite pe loc in fata clientului sunt un atu considerabil. De asemenea, toate produsele, cumparate in fiecare dimineata, sunt alese de la cei mai buni furnizori.